Nowcasting! ANM a emis Cod Galben de ceata in 13 judete si pe autostrazile A1, A2 si A3

Dupa frigul care a cuprins Romania in ultimele zile, revine ceata. Meteorologii au emis, in aceasta dimineata, mai multe atentionari nowcasting Cod Galben de ceata, valabile in 13 judete in urmatoarele ore.

Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca atentionarea Cod Galben este valabila pentru 13 judete,in  zona periferica a municipiului Bucuresti si pe autostrazile A1, A2 si A3.

Intre orele 8,00 si 11,00, pe arii extinse din judetele Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Braila, local in judetele Buzau, Calarasi, Ilfov (inclusiv zona periferica a municipiului Bucuresti), jumatatea sudica a judetelor Dambovita si Prahova, drumurile nationale si europene aferente si autostrazile A1, A2 si A3, se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. in aceste zone vor fi si depuneri de chiciura.

Vezi aici prognoza meteo pentru februarie, martie si aprilie 

De asemenea, ceata si depunerile de chiciura se vor semnala, pana la ora 11,00, in judetul Neamt si pe arii extinse in judetele Bacau, Vrancea si Galati, inclusiv drumurile europene si nationale, iar pana in ora 10,00, local, si in Dobrogea.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.