Nowcasting! Cod Galben de ceata in 20 de judete, inclusiv in Bucuresti

Ceata continua sa dea baati de cap soferilor. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineata, mai multe atentionari nowcasting Cod Galben de ceata, valabile in urmatoarele ore in 20 de judete, inclusiv municipiul Bucuresti.

Potrivit ANM, pana la ora 8,30, local in Dobrogea, inclusiv autostrada A2, se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, fenomenul fiind asociat si cu depunere de chiciura.

Pana la ora 9,00, local in judetele Dolj si Olt, inclusiv municipiul Slatina, precum si in judetele Vrancea, Galati, Bacau, Neamt si Vaslui, inclusiv drumurile nationale si europene aferente se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura, iar vizibilitatea va fi redusa sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

De asemenea, pana la ora 10,00, pe arii extinse din judetele Teleorman, Braila, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, cea mai mare parte a judetelor Calarasi si Ialomita, local in judetul Buzau, precum si in jumatatea sudica a judetelor Dambovita, Prahova si Arges, se vor semnala ceata si burnita, cu vizibilitate redusa local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Tot pana in ora 10,00, vor fi afectate de ceata, ce determina vizibilitate redusa si local de depunere de chiciura, judetele Brasov, Covasna si Harghita, inclusiv municipiile Brasov si Miercurea Ciuc, precum si drumurile nationale si europene aferente.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.

Foto: aradon.ro