Nu cumpara produse Herbalife pana nu citesti acest articol

Prezente de peste 15 ani pe piata din Romania, produsele Herbalife starnesc in continuare dezbateri in mediul online si offline cat si printre medicii nutritionisti. Sunt atat de eficiente pe cat pretinde compania? Au efecte adverse in timp? Am adunat mai multe pareri despre produse si va voi prezenta concluziile.

Mai intai, cateva informatii generale despre cele mai importante produse oferite de Herbalife

La baza filozofiei de nutritie sta Shake-ul Formula 1 (F1) cu un numar impresionant de arome: de la cele clasice gen ciocolata, vanilie si capsuni la cele exotice gen fructe tropicale, cappuccino sau mar caramelizat.

Shake-ul contine mai mult de 20 de vitamine si minerale esentiale cu rata foarte mare de asimilare in organism. O portie ofera peste 9g de proteina si aduce un substantial aport de fibre atat de necesar tranzitului intestinal.

Este recomandat sa se introduca in dieta zilnica ca inlocuitor de masa. Pentru cei care doresc sa slabeasca accelerat se recomanda inlocuirea a 2 mese pe zi cu shake si alte produse, pentru cei cu surplus mai mic de kilograme este suficient sa inlocuiasca o singura masa, respectiv cea de seara.

Pentru a va calcula indicele de masa corporala si a vedea care este greutatea ideala pentru dumneavoastra va recomand sa folositi calculatorul de IMC de pe situl companiei. Acesta se calculeaza in functie de sex, varsta si inaltime. Il puteti accesa aici

Mai jos am selectat cateva retete care va pot ajuta sa transformati un shake banal intr-un adevarat deliciu culinar:

VIDEO: Retete delicioase Shake Formula 1

In orice program de nutritie recomandat de distribuitorii Herbalife se va regasi cu siguranta Complexul de Multivitamine Formula 2 (F2) Este bogat in vitaminele C si E, contine antioxidanti, beta-caroten si seleniu. Ofera intreaga gama de vitamine B, inclusiv acid folic. Este recomandat pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, pentru un plus de energie si vitalitate, mentinerea sanatatii oaselor, parului, pielii si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Pe parcursul oricarei cure de slabire exista riscul unei devitaminizari a organismului. Din acest motiv, un comprimat de 3 ori pe zi din Multivitaminele F2 de la Herbalife este recomandat de medicii nutritionisti.

Cel de-al treilea produs Herbalife asupra caruia ma voi opri astazi este Pudra Proteica Formula 3 (F3)

Pe langa beneficiile nutritionale ale aportului crescut de proteine, pe mine personal pudra proteica ma ajuta la controlul senzatiei de foame. Aici este de neinlocuit. O lingura adaugata in Shake-ul F1 tine foamea sub control 3-4 ore.

Contine 5g de proteine pe o doza de o lingura si ofera toti cei 9 aminoacizi esntiali organismului. Foarte important este ca nu contine nici un fel de carbohidrati, sare, zahar, indulcitori sau colesterol.

Majoritatea programelor Herbalife de scadere in greutate contin unul din aceste trei produse: Shake F1, Multivitamine F2 si Pudra proteica F3.

Acestora, in functie de nevoile personale ale fiecaruia, li se mai pot aduga alte produse:

Indiferent de varsata, sex sau numarul de kilograme cu totii avem nevoie mai devreme sau mai tarziu de suplimente alimentare. Din cauze naturale, afectiuni sau pur si simplu al stilului de viata si alimentatie modern care cauzeaza dezechilibre alimentare si metabolice. Este important sa suplinim aceste lipsuri completand alimentatia zilnica cu nutrientii necesari. Altfel, pe terme lung, acestea duc la afectiuni mai grave care cu siguranta va vor afecta starea de sanatate.

Pretul produselor este la fel la toti distribuitorii si destul de constant. Nu am vazut pana acum diferente sau fluctuatii mari. Lista de preturi poate fi gasita pe situl companiei sau pe cele ale distribuitorilor.

Revenind la dezbaterea cu privire la eficienta produselor Herbalife si parerea mea personala sunt de parere ca acestea functioneaza, insa nu in orice conditii. Cei care vor avea asteptari nerealiste vor sfarsi prin a fi dezamagiti. Nu exista suplimente care sa te faca sa slabesti mai mult de 2-3 kilograme pe saptamana in mod sanatos fara schimbarea obiceiurilor alimentare care au cauzat acest surplus de greutate. Ceea ce pot sa faca suplimentele este sa se asigure ca regimul alimentar sarac in calori nu va da organismul peste cap si sa tina sub control senzatia de foame.

Asa se poate ajunge la rezultate care sa reziste in timp, adica kilogramele sa nu revina la loc imediat dupa sfarsitul unei diete de cateva saptamani.

Va rog sa povestiti in comentarii experienta dumneavoastra personala cu produsele Herbalife sau alti suplimenti alimentari. Multumesc si succes in lupta cu kilogramele!