NU e asa cum CREDEAI! De cate ori trebuie sa faci SEX ca sa fii FERICIT?

De cate ori trebuie sa faci sex ca sa fii fericit? Sexul o data pe saptamana este suficient sa aduca fericire in cuplu, daca dam crezare ultimului studiu efectuat de cercetatori americani.

„Desi sexul mai frecvent este asociat cu o mai mare fericire, acest lucru nu aduce satisfactie daca are o frecventa mai mare de o data pe saptamana. Descoperirile noastre sugereaza ca este important sa mentii o conexiune intima cu partenerul, dar nu trebuie sa faci sex in fiecare zi, atata timp cat se mentine aceasta legatura”, a afirmat Amy Muise, psiholog si post-doctorand la universitatea Toronto-Mississauga.

Aceasta si colegii ei au analizat datele unor studii efectuate timp de 40 de ani si la care au participat peste 30.000 de americani, cu varste de peste 30 de ani, si a demontat mitul conform caruia cei care fac sex frecvent sunt mai fericiti decat cei care fac sex doar o data pe saptamana. Potrivit lui Amy Muise, corpurile noastre nu sunt construite astfel incat sa facem sex des si, in plus, e mai probabil sa ne plictisim de partener daca intretinem raporturi sexuale foarte des cu el.

Mitul conform caruia sexul este important pentru barbati este doar un mit, la fel si cel legat de varsta si de vechimea relatiei, deoarece „femeile, dar si barbati, la fel ca oamenii mai in varsta, dar si cei tineri, prefera in mod egal sexul”. Cercetarea mai arata ca o viata sexuala implinita face oamenii mai fericiti decat un salariu mare.

Studiul a fost publicat in jurnalul Society for Personality and Psychology.

Sursa traducere: Diaspora Romaneasca