Nu e pacaleala! Valul de scumpiri de la 1 aprilie intra de marti in vigoare. Vezi cat te vor costa tigarile, benzina si gazele

Nu este nici o pacaleala. De maine, marti-1 aprilie, vom scoate mai multi bani din buzunar pentru carburant, tigari si facturi la gaze.

De la 1 aprilie accizele la benzina si motorina vor fi mai mari cu 7 eurocenti, iar aceasta taxa va fi inclusa in pretul final platit de ficare sofer. Asta inseamna ca fiecare litru de carburant va fi mai scump cu 41 de bani.

Citeste si: PRETUL GAZELOR PENTRU POPULATIE VA CRESTE DE MAI MULTE ORI IN ACEST AN

Concret, pretul mediu al unui litru de benzina va ajunge la 6,2 lei, in cazul sortimentului Standard 95, intrucat sortimentul de benzina cu cifra octanica mai mare ar putea ajunge aproape la 7 lei, informeaza capital.ro. In cazul diesel-ului, pretul de la 1 aprilie va oscila intre 6,3-6,35 de lei, in functie de statie si de compania petroliera.

Victor Ponta anunta recent ca o parte din impactul acestei majorari a accizei va fi suportat de catre companiile petroliere, insa reprezentantii petrolistilor de pe piata locala au precizat ca impactul se va regasi in pretul final, intrucat este o taxa, mai spune sursa citata.

Tot de la 1 aprilie vom plati si mai mult la gazele naturale. Scumpirea este de 2% pentru consumatorii casnici si 5% in cazul consumatorilor industriali, conform anuntului facut de seful Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie.

Tigarile se vor scumpi si ele drept urmare a cresterii accizei totale de la 81,78 euro/1.000 tigarete la 84,37 euro/1.000 tigarete. Potrivit estimarilor, pachetul de tigari va fi mai scump cu 0,3 -0,5 lei.

Sursa foto: tion.ro