Nu scapam de PLOI! Anuntul facut, astazi, de ANM

Precipitatiile nu se indeparteaza de Romania! Directorul Agentiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat miercuri ca sunt 90% sanse ca ANM sa anunte o prelungire a intervalului in care vor continua PLOILE pana cel tarziu sambata dimineata.

“Incepand din aceasta seara pana maine seara este emisa avertizarea cod galben de precipitatii, cantitati mai intense pe sud-vest (…), dar asta nu inseamna ca nu ploua si in judetele unde au fost deja inundatii, cantitati de 15-20 de litru pe metru patrat in 24 de ore. (…) Cu probabilitatea de 90% maine vom anunta eventual o prelungire pana vineri seara maxim pana sambata dimineata a PLOILOR continue. Deci in momentul de fata nu avem informatii sa spunem ca vom mai avea cinci zile de ploi consecutive”, a afirmat Sandu in cadrul Comandamentului pentru inundatii convocat miercuri dupa-amiaza la Palatul Victoria.

Citeste si: ALERTA DE INUNDATII! Hidrologii au emis un nou COD PORTOCALIU. Vezi cand va intra in vigoare

Sandu a adaugat ca in afara acestor precipitatii se anunta si ploi foarte intense, dar de scurta durata.

“Peste aceasta ploaie (…), produsa de un ciclon din Marea Mediterana, se suprapune instabilitatea termica. Masa de aer care intra in noaptea asta este rece peste masa de aer cald care ajunge astazi la 25-26 de grade. Umiditatea din aer este foarte mare, incat vom avea si ploi punctuale de intensitati foarte mari in timp foarte scurt. Acestea pot produce pe parauri mici eventual efecte, dar inundatiile pe rau nu se produc datorita acestor puncte”, a mai spus directorul ANM.

Citeste si: COMANDAMENT de URGENTA la Guvern. Dragnea: Fiecare prefect sa trimita la ISU un plan de actiuni. UPDATE

Sursa foto: realitatea.net