Nu se impune o lege a gratierii, declara presedintele Inaltei Curti. Vezi ce spune ministrul Justitiei

Legea gratierii, negociata telefonic de catre membrii PSD, Dan Sova si Viorel Hrebenciuc, a fost astazi motivul interventiilor publice venite din partea Ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, si a presedintelului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu. Conform stenogramei, Viorel Hrebenciuc este cercetat acum de DNA chiar pentru infractiunea din legea pe care dorea sa o modifice, transmite Digi 24.

„Nu m-a contactat nimeni. Nu pot sa impiedic oamenii sa vorbeasca despre ministrul Justitiei. Fiecare e liber sa faca ascest lucru. Si presa vobeste de bine sau de rau. N-am ce sa fac decat sa iau act”, a declarat Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei.

Din stenograma dialogului Viorel Hrebenciuc-Dan Sova rezulta ca Ministrul Justitiei urma sa fie contactat pentru a retrage articolul privind interventia politica:

V. Hrebenciuc: Si mai e legea 78. Boss, in 2000, atunci am aprobat-o ca tampitii. Nastase a fost prima victima a acestei legi. E un articol 13 care spune asa: influentarea in calitate de sef.

D. Sova: Vreau sa va spun un lucru: cand am vorbit cu cativa judecatori mi-au spus: Puisor, dam ce ati reglementat voi.

V. Hrebenciuc: Exact.

Citeste si: IOHANNIS: Vedem cea mai urata fata a politicii romanesti. Ponta vrea sa treaca legea amnistiei si gratierii pentru a-si proteja oamenii din partid

D. Sova: Dar trebuie pornita de la Ministerul Justitiei, cu inteligenta.

V. Hrebenciuc: Vezi ca poate sa fie si avantajul tau.

D. Sova: Da, dar pentru asta ar trebui sa nu am dosar, ca sa ma poata pune la Justitie, ca am discutat cu Victor treaba asta.

Sursa: referat DNA

Legea negociata telefonic a fost clasata, astazi, de catre presedintele instantei supreme, Livia Stanciu.

„Nu se impune o lege a amnistiei, nicio lege de gratiere si nici abrogarea dispozitiilor lui 13, nici 13 indice 1, nici 13 indice 2, din legea 78 pe 2000”, a spus Livia Stanciu.

Reamintim, principalul actor al inregistrarilor DNA, Viorel Hrebenciuc, este cercetat in trei dosare. Acesta este urmarit penal pentru infractiuni de trafic de influenta si abuz in serviciu.

Vezi aici declaratiile integrale ale Liviei Stanciu