Nu se vor exploata gaze de sist la Baile Felix!

Rovana Plumb a facut lumina in cazul posibilei exploatari a gazelor de sist la Baile Felix. Ministrul Mediului si Schimbarilor Climaterice a anuntat ca nu s-a acordat niciun fel de licenta de explorare sau exploatare a gazelor de sist in zona respectiva.

Este vorba, practic, de un acord de petrol si gaze naturale dat de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.

“La Baile Felix nu s-a dat niciun fel de licenta de explorare sau exploatare pentru gazele de sist. Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a dat un comunicat in care a precizat ca nu este vorba de gaze de sist la Baile Felix, ci de un acord de petrol si gaze naturale.

Eu personal am luat acordul si l-am citit cap coada cu toate anexele si nu este vorba de gaze de sist. Mai mult, in Hotararea nr. 887/2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrul EX – 3 Baile Felix, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si East West Petroleum Corp se scrie negru pe alb ca este vorba de un acord petrolier si nu despre gaze de sist”, a declarat Rovana Plumb intr-un comunicat de presa.