NU SUPORTA SA O FACI ASA! POZITIILE SEXUALE DETESTATE DE FEMEI – STUDIU

Printre pozitiile sexuale pe care le urasc femeile se numara „doggy style”, pozitia 69 si asa-zisa „vacarita inversata”, dupa cum arata un studiu realizat de publicatia Women’s Health. Potrivit acestuia, multe pozitii sexuale apreciate de barbati si considerate deja clasice sunt, de fapt, detestate de femei.

La studiu au participat 1.200 de femei, iar printre pozitiile sexuale detestate s-au numarat binecunoscutele „69”si  „doggy style”. Publicatia Women’s Health a vorbit cu doi experti, care explica de ce femeile nu apreciaza deloc aceste pozitii erotice preferate de barbati.

Pozitii sexuale pe care femeile le urasc: Doggy Style

Multi barbati apreciaza pozitia pe la spate (doggy style), pentru ca permite o penetrare foarte profunda, dar si o „priveliste” foarte excitanta pentru barbati asupra posteriorului feminin. Insa, din cauza penetrarii foarte profunde, pentru femeie contactul poate fi dureros, penisul ajungand sa atinga sau chiar sa raneasca cervixul, explica Sara Gottfried, medic ginecolog. Mai exista o explicatie, de aceasta data de natura psihologica: aceasta pozitie nu permite o intimitate intre parteneri, ci doar o partida mai „dura“ de sex. Daca pentru un barbat pozitia este incitanta, pentru femeie poate fi inconfortabila, avand in vedere ca trebuie sa stea nemiscata in patru labe si sa admire patul sau podeaua. Prin urmare, nu e foarte excitant, pentru ca femeile prefera de obicei sa isi priveasca partenerul in timpul actului sexual. Rebecca Rosenblat, terapeut sexual, ii sfatuieste pe barbati sa foloseasca miscari mai scurte, nu foarte rapide si profunde, daca vor ca si partenera lor sa adore aceasta pozitie. De asemenea, mangaierile le pot stimula pe femei si vor aduce un plus de intimitate, de comunicare.

Pozitii sexuale pe care femeile le urasc: „femeia deasupra” le complexeaza

Cand fac dragoste in aceasta pozitie, femeile se gandesc mai mult ca de obicei la modul in care arata. Chiar daca au o silueta perfecta, ele nu se pot abtine sa se gandeasca daca sanii lor sau abdomenul arata bine, daca nu cumva este vreun detaliu inestetic, care sa fie vazut de partener. Expertii ii sfatuiesc pe barbati sa schimbe aceasta pozitie cu alta, numita „furca” („umeri-craci”), astfel incat femeia sa stea pe spate, cu piciorul drept ridicat.

Pozitii sexuale pe care femeile le urasc:  Reverse Cowgirl (vacarita inversata)

Desi pozitia sexuala „Reverse Cowgirl” (vacarita inversata) pare foarte sexy, din punct de vedere anatomic penetrarea este mai dificila si mai riscanta. Pentru femeie poate fi foarte inconfortabil, iar pentru barbat chiar riscant, pentru ca penisul se va indoi intr-o pozitie nefireasca, riscand sa se rupa. De cele mai multe ori, femeile nu pot avea orgasm in aceasta pozitie, spune medicul Jen Landa. Daca barbatul vrea neaparat o pozitie pe la spatele partenerei, este mai bine sa aleaga clasicul doggy style, care este mai sigura din acest punct de vedere.

Pozitii sexuale pe care femeile le urasc: misionarul

Desi este folosita de foarte multe cupluri, pentru femeie aceasta pozitie nu favorizeaza stimularea zonelor erogene. Problema apare mai ales in cazul in care partenerul are un penis mai mic, spune Landa. Solutia este destul de simpla. Barbatul ar trebui sa indoaie picioarele partenerei la 45 de grade, astfel incat ea sa aiba soldurile ridicate. Trupul partenerului va fi la o distanta mai mare, iar penetrarea va fi mai profunda, clitorisul va fi de asemenea stimulat, astfel incat vor creste sansele ca femeia sa aiba orgasm in aceasta pozitie.

Pozitii sexuale pe care femeile le urasc: 69

Rezultatele studiului arata ca aceasta pozitie nu este dorita de femei dintr-un motiv foarte simplu: ele nu se pot concentra pe placerea pe care o simt daca trebuie sa ofere la randul lor placere, in acelasi timp. Iar la femei orgasmul este determinat mai ales de starea de spirit. Prin urmare, daca nu se poate relaxa in timpul partidei de sex oral, femeia nu se va simti bine, fiind mereu preocupata de ce trebuie sa faca pentru placerea partenerului. Iata de ce 69 este una dintre pozitiile sexuale pe care femeile le urasc. Solutia propusa de experti: partenerii ar trebuie sa ofere si sa primeasca sex oral pe rand, nu in acelasi timp.  Astfel, fiecare se va putea relaxa, ca sa savureze din plin aceste momente de placere intensa, fara sa isi faca griji pentru alte lucruri.

Sursa traducere: adevarul