NU te vei mai uita la TELEVIZOR NICIODATA dupa ce vei afla ASTA!

Cercetatorii au ajuns la o concluzie surprinzatoare in cazul persoanelor care se uita la TELEVIZOR. Astfel, daca privesti micul ecran peste trei ore pe zi prezinti un risc dublu de DECES PREMATUR, comparativ cu cei care se uita mai putin la televizor.

Studiul, publicat miercuri in revista Asociatiei American Heart, este preluat de site-ul 20minutes.fr si citat de Agerpres.

“Uitatul la TELEVIZOR este unul din principalele obiceiuri sedentare ale modului nostru de viata, in care se dezvolta si alte tipuri de comportamente sedentare”, spune dr Miguel Martinez-Gonzales, profesor de sanatate publica la Universitatea Navarra din Pamplona (Spania), autorul principal al cercetarii.

Citeste si: TRATAMENT SURPRIZA IMPOTRIVA CANCERULUI

Studiul s-a desfasurat pe parcursul a peste 8 ani. In toata aceasta perioada, cercetatorii au observat 13.284 de adulti spanioli sanatosi, cu varsta medie de 37 de ani, dintre care 60% femei, cu studii superioare. Oamenii de stiinta au urmarit sa stabileasca legatura dintre trei tipuri de comportamente sedentare — timpul petrecut in fata TELEVIZORULUI, a calculatorului si conducerea masinii — si riscul de MORTALITATE din orice cauza.

Autorii studiului au constatat 97 de DECESE, dintre care 19 din cauza unor boli cardiovasculare, 46 de cancer si 32 din alte cauze. Ei au calculat ca riscul de DECES era de doua ori mai mare la cei care afirmasera ca se uita la TELEVIZOR trei ore sau mai mult pe zi decat la persoanele care petreceau mai putin timp in fata micului ecran.

Citeste si: SFATURI PENTRU A ALUNGA INSOMNIA DIN VIATA NOASTRA

Cercetatorii nu au descoperit nicio corelare semnificativa intre timpul petrecut la calculator sau la volanul masinii si un risc crescut de MOARTE PREMATURA, indiferent de cauza.

“Rezultatele studiului nostru arata ca adultii ar trebui sa faca mai multa miscare, sa evite perioadele lungi de imobilitate si sa stea la televizor doar una sau doua ore pe zi”, recomanda el.

Potrivit American Heart Association, sunt necesare cel putin 150 de minute de activitate fizica moderata pe saptamana — sau cel putin 75 de minute de activitate aerobica sustinuta — pentru o stare de sanatate buna.

Sursa foto: heartchoicestoday.blogspot.ro