NUDISMUL, tabu pentru unii, bucurie pentru altii. Efectele pozitive ale acestui fenomen social

Practicarea NUDISMULUI  are peste 200 efecte pozitive pentru sanatatea fizica, starea de spirit, viata sociala si sexuala, conform adeptilor  acestui mod petrecere a vacantelor estivale. Acestia mai spun ca, anual, aproximativ 20 milioane de oameni din Europa renunta la costumul de baie.

”Dupa ce fac o incercare, majoritatea decid sa nu mai poarte niciodata costum de baie”, a declarat Ismael Rodrigo, presedintele Federatiei Spaniole de Naturism (FEN), conform noteaza ”El Pais”.

Citeste si: Plajele de nudisti din Croatia, leaganul nudismului din Europa

”Ceea ce ii atrage pe oameni este senzatia de libertate, posibilitatea de a simti apa si aerul pe propriul corp, de a fi in comuniune cu natura”, mai spune acesta.

”Daca de mici suntem invatati sa consideram nuditatea ca pe un lucru normal, ne vom da seama ca exista diferite tipuri de corpuri si ca aceasta este situatia normala”, a mai spus presedintele FEN.

Citeste si: Scarlett Johansson, complet goala in filmul Under the Skin. FOTO in articol

Nudismul ajuta oamenii sa-si accepte in mai mare masura corpul asa cum este, diminueaza stresul, creste nivelul de stima personala si ajuta la depasirea unor idei preconcepute despre canoanele de frumusete.

Totodata, practicarea nudismului este, in general, o dovada de respect fata de natura.

”Aproape toti cei care stau in casa imbracati folosesc aerul conditionat. Eu nu am nevoie de asa ceva pentru ca, atunci cand renunti la haine, temperatura corporala iti scade cu cinci grade. In plus, in acest fel se foloseste mult mai putin si masina de spalat rufe, deci se polueaza mai putin mediul inconjurator”, a incheiat Rodrigo.

Sursa foto: turism.bzi.ro