Numai un polițist a fost arestat în cazul morții lui George Floyd! Realitatea este însă alta! Foto în articol

Poliţistul Derek Chauvin din Minneapolis a fost arestat, vineri, a anunțat comisarul John Harrington din cadrul Departamentului de siguranţă publică din Minnesota. Chauvin este unul dintre cei patru polițiști care au legătură cu moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, deces care a stârnit o serie de revolte violente pe întreg teritoriul Statelor Unite.

“Poliţistul implicat în moartea domnului George Floyd, care a fost identificat în persoana lui Derek Chauvin, a fost plasat în detenţie” de poliţia judiciară, a declarat John Harrington. Derek Chauvin a fost acuzat de crimă de gradul trei și omor prin imprudență de gradul doi în cazul morții lui George Floyd.

Decizia arestării lui Derek Chauvin a fost luată după o a treia noapte de proteste violente din Minneapolis, în urma apariţiei unei înregistrări video în care poliţistul alb poate fi văzut ţinând genunchiul pe gâtul lui Floyd mai multe minute în timp ce acesta, culcat la pământ, îi spune că nu poate să respire. Floyd a murit la scurtă vreme după aceea.

La scurt timp după arestarea și punerea sub acuzare a lui Derek Chauvin, pe rețelele de socializare au apărut și alte imagini din momentul arestării lui George Floyd în care se vede că și alți doi polițiști îl țineau pe acesta la pământ. Totuși, ceilalți polițiști implicați se află în libertate deocamdată. Primarul din Minneapolis s-a declarat șocat de modul în care a decurs arestarea lui George Floyd, edilul spunând că metoda de imobilizare a victimei folosită de Chauvin nu se regăsește în niciun manual al poliției din Minneapolis (MPD).

Soția polițistului care l-a ucis pe George Floyd în Minneapolis a intentat divorț

CNN anunță, citând un cabinet de avocatură din Minneapolis că soția lui Derek Chauvin, Kellie Chauvin, a intentat divorț. „Aseară am discutat cu Kellie Chauvin și cu familia ei. Este devastată de moartea lui George Floyd, iar toate gândurile sale se îndreaptă spre familia sa, cei dragi lui și toți cei care suferă din cauza acestei tragedii. Ea a cerut disoluția mariajului ei cu Derek Chauvin.”, anunță corespondentul CNN.

Femeia a cerut, de asemenea, ca familia și copiii să îi fie lăsați în pace și să le fie acordată siguranță și intimitate.  Ea a precizat că fiii săi sunt dintr-o altă căsătorie și că nu are copii cu Chauvin.

Sursa foto: facebook