Numarul cetatenilor cu DREPT DE VOT, in SCADERE

Aproape 18.268.000 de cetateni cu DREPT DE VOT sunt inscrisi, pana in prezent, in copiile listelor electorale permanente, numarul acestora fiind mai mic fata de ultima raportare de anul trecut, potrivit unui comunicat al Autoritatii Electorale Permanente (AEP).

AEP arata ca fata de ultima informare publica realizata numarul total de alegatori inscrisi in listele electorale permanente a scazut cu 54.155 cetateni cu DREPT DE VOT.

Astfel, la 12 septembrie 2014 erau inregistrati pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale din data de 16 noiembrie un numar de 18.321.512 cetateni romani cu DREPT DE VOT, luni fiind inregistrati 18.267.357 de cetateni cu DREPT DE VOT.

AEP precizeaza ca diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in Registrul electoral aferent localitatilor conduse de acestia si a unui import de date programat de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI.

Citeste si: Peste 200.000 de TINERI de 18 ani sunt asteptati duminica la urne, in PRIMUL TUR al ALEGERILOR PREZIDENTIALE

Autoritatea reaminteste faptul ca, potrivit art. 26 din Legea nr. 35/ 2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/ 2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/ 2001 si a Legii nr. 393/ 2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, listele electorale permanente se intocmesc si se tiparesc de catre primari, pe baza datelor si informatiilor cuprinse in Registrul electoral.

Citeste si: AEP: Numarul de alegatori pentru turul I al alegerilor prezidentiale este de 18.296.567

Listele electorale permanente se intocmesc pe localitati si cuprind toti cetatenii cu drept de vot care domiciliaza in localitatea pentru care ele au fost intocmite, potrivit mentiunilor din actele de identitate emise de statul roman.

Sursa foto: roaep.ro