Numarul doi al gruparii jihadiste STAT ISLAMIC, ucis intr-un atac aerian american

Numarul doi al gruparii jihadiste Stat Islamic (SI), Fadhil Ahmad al-Hayali, a fost ucis marti intr-un atac aerian american in apropiere de Mosul, in Irak, a anuntat vineri Casa Alba, potrivit Daily Mail.

Fadhil Ahmad al-Hayali, cunoscut si sub numele de Hajji Mutaz, a fost declarat “adjunct senior” al gruparii extremise. El a fost implicat in activitatile de preluare a controlului asupra Mosul, desfasurate anul trecut si in coordonarea transferurilor de armament, explozivi, vehicule si jihadisti intre Irak si Siria.

CITESTE SI: LIBIA: STATUL ISLAMIC a executat LUPTATORI RIVALI si le-a EXPUS PUBLIC CADAVRELE

Moartea sa “va avea un impact asupra operatiunilor SI, avand in vedere influenta sa in finantarile, media, operatiunile si logistica SI”, a subliniat Ned Price, un purtator de cucant al Consiliului pentru Securitate Nationala (NSC).

CITESTE SI: LIBIA: STATUL ISLAMIC A DECAPITAT 12 PERSOANE IN ORASUL SIRTA

Nu este pentru prima data cand este anunțata moartea acestuia, In luna decembrie, oficiali ai serviciilor sercrete au declarat ca mai mulți lideri ai Statului Islamic au fost ucisi intr-un atac aerian, printre ei afandu-se si Fadhil Ahmad al-Hayali.

Sursa foto antena3