NUMARUL IMIGRANTILOR ROMANI care aleg OLANDA s-a DUBLAT

Numarul IMIGRANTILOR in OLANDA a crescut cu 8.600 in prima jumatate a acestui an, pana la 76.000, cel mai mare grup de imigranti provenind din Polonia (peste 100.000 de persoane), iar numarul romanilor s-a dublat si a ajuns la 2.300 in aceeasi perioada, relateaza site-ul DutchNews.nl, citat de Mediafax

Potrivit acestor date, prezentate luni de catre Biroul Central de Statistica (CBS), numarul persoanelor care pleaca din Olanda a ramas stabil, la 64.000 de persoane, IMIGRATIA neta fiind de 12.000 de persoane.

CITESTE SI: Opt IMIGRANTI ROMANI, ARESTATI in Italia pentru FURT de energie electrica 

Cel mai mare grup de IMIGRANTI a venit din Polonia, numarul polonezilor care traiesc in Olanda depasind 100.000 de persoane. Cei mai multi dintre ei (70%) vin in Olanda la munca, in principal in domeniile constructiilor si agriculturii. Aproximativ jumatate dintre polonezi stau in Olanda aproximativ zece ani, dupa care pleaca, potrivit CBS.

CITESTE SI: NUMARUL VAGABONZILOR romani din centrul Londrei s-a TRIPLAT dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii 

Numarul ROMANILOR care a venit in OLANDA in prima jumatate a lui 2014 s-a dublat si a ajuns la 2.300 de persoane, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Numarul IMIGRANTILOR bulgari a ramas stabil, la aproximaiv 2.000 de persoane, potrivit aceleiasi surse.

Sursa foto: jurnalul.ro