Numarul IMIGRANTILOR ROMANI ILEGALI retinuti la granita dintre Mexic si SUA, in crestere

Politia de frontiera din sectorul Yuma, in statul american Arizona, la granita dintre Mexic si SUA, a observat o crestere recenta a numarului de imigranti ilegali retinuti care provin din Romania, India si diferite tari din America Centrala si de Sud, scrie jurnalul.ro, care citeaza publicatia Yuma Sun.

“Am observat o crestere a arestarilor de imigranti ilegali care provin din alte tari decat Mexic. Multa lume are conceptia gresita ca toti cei pe care ii arestam sunt cetateni mexicani”, a declarat agentul Douglas Choi, din cadrul politiei de frontiera din sectorul Yuma.

Cea mai recenta operatiune de arestare de imigranti ilegali care proveneau din alte tari decat Mexic a avut loc la 16 aprilie, cand au fost arestati cinci romani, un indian, doi brazilieni si patru guatemalezi.

Citeste si: Statele Unite, avertizate de UE cu privire la ridicarea vizelor pentru romani

Nu se stie pentru moment de ce aleg imigrantii din Europa si Asia acest loc pentru a intra in SUA, noteaza Yuma Sun. “Orice am spune in acest moment ar fi pure speculatii”, a afirmat Choi.

Citeste si: SUA si UE vor liberalizarea regimului de vize pentru toate statele membre cat mai curand posibil

El a precizat ca, in general, indienii si romanii nu sunt implicati in contrabanda cand intra in SUA. “Vin, practic, cu mainile goale. Nu au la ei niciun act de identificare sau vreun alt document. Nici macar nu incearca sa se ascunda. Asteapta, intr-un fel, sa fie retinuti, un lucru cam ciudat”, a adaugat agentul. In opinia sa, este posibil ca ei sa-si doreasca sa fie prinsi deoarece incearca sa obtina azil.

Sursa foto:  oliverbenson.com