NUMARUL MUNCITORILOR romani si bulgari din Marea Britanie a atins un NOU RECORD

Numarul romanilor si bulgarilor care au venit sa lucreze în Marea Britanie a atins un NOU RECORD, conform statisticilor oficiale, potrivit Agerpres, care citeaza The Daily Telegraph.

Datele oferite de Biroul National de Statistica arata ca pana la sfarsitul lunii septembrie pe teritoriul Marii Britanii lucrau un numar de 189.000 de cetateni din cele doua tari est-europene, o crestere cu 31.000 fata de trimestrul precedent.

Cu toate acestea, cifrele arata o prima scadere a numarului de muncitori din Marea Britanie proveniti din toate celelalte tarile membre ale Uniunii Europene per ansamblu în decursul a peste un an de zile. La sfarsitul lunii septembrie pe teritoriul Marii Britanii se aflau 1.817.000 de muncitori din UE, comparativ cu numarul de 1.847.000 la sfarsitul trimestrului precedent. Totusi, numarul cetatenilor europeni proveniti din tari cu probleme economice — precum Spania, Italia si Grecia — a continuat sa creasca în mod constant în ultimul an.

Citeste si: ROMANII se afla pe primul loc in topul europenilor care lucreaza in alta tara din UE

Numarul de muncitori din cele opt tari foste comuniste care au aderat la UE în 2004, inclusiv Polonia, a înregistrat o usoara scadere de la 866.000 la 850.000 între sfarsitul lunii iunie si sfarsitul lunii septembrie. Acest lucru înseamna ca Romania si Bulgaria sunt singurele tari care au înregistrat niveluri crescute ale imigratiei în Marea Britanie.

Citeste si: Basescu, la BBC: Romanii din Marea Britanie mentin rata somajului la un nivel scazut

Noile cifre oferite de Biroul National de Statistica arata ca numarul imigrantilor care traiesc în Marea Britanie proveniti din cele 14 state membre mai vechi ale UE, precum Franta si Germania, a scazut cu 45.000 ajungand la 742.000 la sfarsitul lunii septembrie.

Sursa foto: adevarul.ro