NUMARUL VAGABONZILOR romani din centrul Londrei s-a TRIPLAT dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii

NUMARUL IMIGRANTILOR ROMANI care dorm sub cerul liber la Londra, in unele din cele mai instarite zone ale capitalei britanice, s-a TRIPLAT in doar cateva luni de la ridicarea restrictiilor privind circulatia impuse de Uniunea Europeana, in ianuarie, potrivit Agerpres, care citeaza Daily Mail.

Exista informatii ca aceasta crestere a NUMARULUI DE VAGABONZI ar fi generat un val de cersetorie agresiva, furturi din buzunare si prostitutie.

Aceste dezvaluiri survin dupa ce o serie de politicieni au respins previziunile ca urmeaza un nou val de imigratie dupa ce romanii si bulgarii primesc drepturi nerestrictionate de a lucra in Marea Britanie. Acum insa problema a devenit atat de acuta incat autoritatea locala din districtul central londonez Westminster, Westminster Council, se pregateste sa poarte discutii la nivel inalt cu reprezentanti ai Ministerului de Interne, saptamana viitoare.

Martori afirma ca bande de pana la 20 de cersetori romani au fost vazute saptamana trecuta instalandu-si tabere in zonele Marble Arch si Hyde Park. Cei care locuiesc sau lucreaza prin apropiere spun ca bande de est-europeni se spala in fantani, arunca gunoaie si urineaza in public.

Mark Field, deputat conservator, a indemnat seara trecuta guvernul sa ia masuri de urgenta. “Romanii sunt indreptatiti sa vina in aceasta tara si multi dintre cei pe care ii stiu au venit sa se angajeze si sa aiba o contributie. Ce este inacceptabil este vasta crestere a numarului de celor care dorm sub cerul liber pe strazile capitalei noastre, iar in acest sens trebuie luate masuri urgente pentru a asigura ca acestia sunt trimisi inapoi in Romania”, a declarat Field.

Luna trecuta, secretarul Trezoreriei Danny Alexander a calificat avertismentele privind intensificarea imigratiei din Europa de est drept “retorica inflamatorie” si “panicarda”, in raspuns la cifrele oficiale care au aratat ca numarul de bulgari si romani care lucreaza in Marea Britanie a scazut cu 4000 in primele trei luni ale anului, aminteste Daily Mail. Totusi, Scott Blinder, de la Observatorul migratie de la Oxford, este de parere ca aceste cifre au fost premature pentru a “ne spune altceva decat ceva ce s-a intamplat intr-un timp foarte scurt”.

Citeste si: ROMAN ARESTAT in Marea Britanie pentru ca a ajutat opt afgani sa treaca ilegal Canalul Manecii

Blinder considera ca este “cu siguranta posibila o crestere” a numarului de imigranti bulgari si romani, la publicarea urmatoarelor statistici oficiale, mai tarziu in cursul acestui an.

La randul sau, deputatul conservator Mark Reckless a declarat ca “statisticile anterioare au fost interpretate gresit pentru a arata ca nu exista un aflux de romani si bulgari”.

“Nu a existat nicio baza pentru a conchide ca cifrele vor fi scazute, asa incat nu este probabil nicio surpriza ca cifrele reale prezentate de Westminster arata ca imigratia din Romania ramane o preocupare foarte serioasa”, a conchis acesta.

Citeste si: PROSTITUATA ROMANCA, ucisa de un musulman in Marea Britanie. Agresorul a primit 29 de ani de inchisoare

Raportul Consiliului din Westminster arata ca numarul de ROMANI FARA ADAPOST din centrul Londrei a crescut de la 20 in ianuarie la 59 luna trecuta, precizeaza Daily Mail.

Autoritatea locala colaboreaza cu Agentia vamala a Marii Britanii pentru a reglementa problema grupurilor de VAGABONZI. In baza legislatiei introduse la inceputul lui 2014, autoritatile ii pot expulza pe cetatenii UE care dorm in strazi si le pot interzice intoarcerea in tara timp de 12 luni daca nu demonstreaza ca “au un motiv concret sa se afle in Marea Britanie, cum ar fi un loc de munca”.

Westminster Council afirma insa ca in pofida acestor eforturi “continuam sa vedem un numar crescand de CETATENI ROMANI IN STRAZI”. “Din cele 91 de persoane inregistrate ca dormind in strada in Westminster in luna mai, cei mai multi au fost romanii, cu 59 de cetateni”, se arata in raport. Sefa Consiliului Philippa Roe a mentionat ca autoritatea sa doreste sa ia masuri mai aspre, dar este limitata de regulamentele UE.

Sursa foto: standard.co.uk