NUME GRELE din POLITICA ROMANEASCA vor PARTICIPA la CONGRESUL UDMR

Presedintele PSD, premierul VICTOR PONTA, co-presedintii PNL, ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA, presedintele PLR, CALIN POPESCU TARICEANU, si cel al PC, DANIEL CCONSTANTIN, vor participa, la sfarsitul saptamanii viitoare, la cel de-al 12-lea Congres al UDMR de la Cluj-Napoca, informeaza UNPR.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, vineri, la Congresul Uniunii sunt asteptati si politicieni din Ungaria, printre care vice-premierul Semjen Zsolt.

Ne asteptam la prezenta a peste 1.000 de participanti, dintre care 778 delegati si 120 de invitati, respectiv numerosi reprezentanti ai presei si organizatori. La eveniment vor participa numerosi politicieni din Romania si Ungaria, inclusiv liderii partidelor politice parlamentare din cele doua tari. La cel de al 12-lea Congres al Uniunii vor fi prezenti si vor lua cuvantul, printre altii, VICTOR PONTA, prim-ministru, presedintele PSD, CALIN POPESCU TARICEANU, presedinte al Senatului, presedintele PLR, ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA, co-presedinti PNL, DANIEL CONSTANTIN, presedintele PC, Semjén Zsolt, vice-premier in Guvernul Ungariei, Tóbiás József, liderul Partidului Socialist Ungar, Schiffer András, copresedintele Partidului LMP (Politica Altfel), Hans Heinrich Hansen, presedintele FUEN, Mario David, vicepresedintele PPE, lideri ai unor partide maghiare din Croatia, Slovacia, Slovenia si Ucraina“, se arata in documentul citat.

CITESTE SI: UDMR: Strategia MAI, ofensatoare si stigmatizanta la adresa COMUNITATII MAGHIARE

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a subliniat in comunicat ca, vineri, in prima zi a Congresului, va avea loc prezentarea raportului activitatii presedintelui din cei patru ani de mandat, modificarea Statutului Uniunii, dezbateri politice si alegerea presedintelui UDMR, iar in cea de-a doua zi se va modifica Programul politic al UDMR si vor fi adoptate documentele Congresului.

In cadrul lucrarilor Congresului UDMR va avea loc ceremonia de acordare a distinctiei ”Laleaua de Argint”, infiintata cu prilejul aniversarii a 25 de ani de existenta a UDMR, si care va inmanata celor aproximativ 80 de fosti si actuali membri din conducerea centrala a Uniunii.

Un alt moment festiv va fi, de asemenea, si cel de proiectie, in premiera, a filmului documentar – UDMR – impreuna de 25 de ani – care evoca istoria de un sfert de secol a Uniunii, cu contributia unor naratori emblematici”, a mai aratat Kovacs.

CITESTE SI: ROMANIA a fost catalogata drept STATUL ISLAMIC al UNIUNII EUROPENE

Cel de-al 12-lea Congres al UDMR se va desfasura in perioada 17 – 18 aprilie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.

Singurul candidat pentru functia de presedinte al Uniunii este actualul lider al uniunii, KELEMEN HUNOR.