Numirea lui Mircea Geoana vine dupa vizita premierului in SUA

Surse diplomatice au declarat pentru Mondo News ca decizia numirii lui Mircea Geoana ca inalt reprezentant al Guvernului vine dupa vizita pe care premierul Victor Ponta a facut-o, luna trecuta, in Statele Unite.

Potrivit surselor citate, oficialii americani i-au sugerat lui Ponta sa il implice mai mult pe Mircea Geoana in diplomatia romaneasca. Reamintim ca Mircea Geoana a fost ambasadorul romaniei in SUA.

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, va fi numit de premierul Victor Ponta inalt reprezentant al Guvernului, urmand a se ocupa de proiecte strategice si de diplomatie publica. 

Victor Ponta a declarat ca este nevoie de persoane cu experienta in Guvern si a explicat ca a mai discutat cu Mircea Geoana teme importante de politica externa.

“De mai mult timp am discutat cu domnul Geoana toate temele importante de politica externa, si sigur ca simt nevoia – alaturi de ministrul de Externe Corlatean si de consilierii mei – a unei persoane cu experienta si pregatirea lui Geoana, pentru ca este extrem de utila. M-am bucurat ca vrea sa ne sprijine in niste lucruri importante”, a spus Ponta.

Foto: realitateamea.ro