NUNTA REGALA in SUEDIA: Printul CARL PHILIP se casatoreste cu fostul model SOFIA HELLQVIST

Ultimele pregatiri pentru nunta printului CARL PHILIP al SUEDIEI cu fostul model SOFIA HELLQVIST au fost finalizate cu cateva ore inainte de desfasurarea ceremoniei sambata, intr-o zi cu vreme frumoasa, de vara timpurie, dupa cum consemneaza agentia DPA.

Steaguri nationale flutura pe cladirile publice aflate pe traseul pe care se va deplasa cu trasura noul cuplu regal dupa ceremonia de la Capela Regala de la PALATUL REGAL din STOCKHOLM. Garduri de securitate au fost ridicate de-a lungul acestui traseu, unde fani regali s-au adunat deja cu cateva ore inainte, pentru a fi siguri ca-i vor putea vedea pe proaspat casatoriti.

La palat, s-au facut ultimele retusuri la decoratiunile florale. Printre oaspetii regali care vor asista la fericitul eveniment se numara reginele din Belgia, Danemarca, Olanda si Norvegia — dar nu si sotii lor — , precum si printul Edward al Marii Britanii si printesa Takamado a Japoniei.

CARL PHILIP, in varsta de 36 de ani, este al treilea in ordinea succesiunii la tronul suedez. El este al doilea dintre cei trei copii ai regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei si ai reginei Silvia si singurul fiu. REGELE CARL GUSTAV si REGINA SOFIA mai au doua fete — Victoria, printesa a Suediei, si printesa Madeleine.

Dupa ceremonie, SOFIA HELLQVIST, in varsta de 30 de ani, va avea titlul de PRINTESA SOFIA, DUCESA de VARMLAND. Festivitatile de nunta au inceput de vineri seara cu o cina privata pentru cuplu si oaspetii lor la Skeppsholmen Caverns,  situat pe o insula in centrul orasului Stockholm, vizavi de PALATUL REGAL.

CARL PHILIP si SOFIA HELLQVIST s-au cunoscut in 2009 si si-au anuntat logodna anul trecut.

Sursa foto: bbc.co.uk