Nuțu Cămătaru, „Dresor de lei și de fraieri”. Secretele din viața temutului interlop

„Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, cartea scrisă de Codin Maticiuc a fost lansată pe piață și cuprinde numeroase dezvăluiri și secrete din viața celebrului interlop român Ion Balint, cunoscut de mulți drept Nuțu Cămătaru.

Printre multe altele, Nuțu Cămătaru a dezvăluit cum a refuzat să preia clubul Steaua București și i l-a oferit pe tavă lui Gigi Becali, cum l-a descoperit și l-a făcut om și vedetă pe manelistul Florin Salam și a dat detalii interesante despre întâlnirea de gradul III pe care a avut-o, în Penitenciarul Jilava, cu fostul premier social democrat Adrian Năstase pe vremea când ambii ispășeau pedepsele dictate de judecători.

Cum i-a oferit Steaua lui Gigi Becali

Nuțu Cămătaru a dezvăluit în cartea scrisă de Codin Maticiuc că momentul în care s-a decis ca Gigi Becali să preia Steaua a fost diferit de ceea ce spune latifundiarul din Pipera și că el putea să fie, de fapt, acționarul majoritar al clubului. „După povestea cu înfățișarea, trece la dezamăgirea pe care i-a adus-o relația lui cu Gigi Becali. Îl știu de mult, și mereu l-am ținut. Și cu bani și cu șmecherie. Eram cu el și cu Oneață la Lido, la Hotel, când mi-a propus Păunescu să intru eu la Steaua. Poți să-l întrebi pe Nețoiu, că era și el acolo. I-am spus lu’ Viorel că nu intru în fotbal, că nu mă pricep și că să-l bage pe Gigi”, este ceea ce i-a povestit Nuțu Cămătaru celebrului Codin Maticuc.

Întâlnire la Jilava cu Adrian Năstase

Nuțu Cămătaru dezvăluie că fostul premier Adrian Năstase a apelat la gardienii de la Penitenciarul Jilava pentru a vorbi cu el. Când s-au întâlnit prima dată, interlopul a vrut să verifice o informație pe care o aflase de la cunoscuți, potrivit căreia Adrian Năstase ar fi insistat ca el să se reîntoarcă în închisoare, dintr-un motiv care ar ține de pasiunea pentru vânătoare a fostului premier.

„A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: «Dacă voiai Hollandul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam”, povestește interlopul în cartea lu Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, continuă Nuțu Cămătaru în dialogul cu Codin Maticiuc.

”Aveam eu o armă de vânătoare de colecție, Holland & Holland. Îmi trecuse pe la ureche că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos. Cu ordin direct. Dar mi-a zis că n-a fost așa. M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”

Cum l-a descoperit și lansat pe Florin Salam

Nuțu Cămătaru a dezvăluit și cum l-a descoperit de fapt pe Florin Salam, care la vremea aceea își spunea Fermecătorul. ”Am început să caut lăutari și maneliști să îi angajez. Pe Florin Salam l-am găsit la o nuntă de spoitori prin Apaca. Erau vreo 500 de țigani la nunta aia și spoitoresele erau în fuste și doar cu papuci, de lăsau în urmă un miros de picioare nespălate prin toată sala… Ți se-ntorcea stomacul pe dos”, spune Nuțu Cămătaru.

”Cânta și Guță acolo, el era mai cunoscut pe vremea aia. Cânta unele de jale, cum le place spoitorilor. Lui Salam îi spunea Florin Fermecătoru pe atunci. Mă uitam cum aruncă spoitorii ăia cu chifle în el când cântă și mi s-a făcut milă. M-am ridicat și i-am zis să vină cu mine. Guță m-a întrebat de ce nu-l iau și pe el. Da nu era să le stric oamenilor nunta, să-i las fără muzică. L-am întrebat pe Florin al cui e și mi-a zis că al lu’ Gahoi Lăutaru. L-am luat pe Salam și ne-am dus la el acasă. Erau zece oameni care dormeau într-o cameră. Am luat-o și pe soția lui de acolo și i-am dat un apartament. Îți spun, e șmecher și acum apartamentul ăla, cu parchet în două culori și jacuzzi.

M-a întrebat dacă poate să-l treacă pe numele lu ta-su și l-am lăsat. L-am luat să cânte la cârciumă și i-am făcut salariu de 5.000 de dolari pe lună, de s-au ofticat ceilalți lăutari, că atât aveau și ei. Avea un junghi de mașină pentru care îi dăduse câteva mii lu Adi de la Vâlcea. Și mai era și furată. L-am sunat pe Adi să vină să-și ia mașina și să-i aducă banii și i-am zis lu’ Florin că-i iau eu mașină. Mi-a zis că vrea un Mercedes balenă cu patru faruri, că a văzut el pe undeva. I-am spus să se hotărască, că astea-s două mașini diferite. A ales patru faruri și aia i-am luat”, a povestit Nuțu Cămătaru, în cartea lui Codin Maticiuc.

Nuţu Cămătaru despre Nicu Gheară

„M-au acuzat că am dat oameni la lei, eu aveam câini mai răi ca leii. Leii mei erau foarte dresaţi, s-au făcut filme cu ei. Niciodată nu am ameninţat pe cineva că îl dau la ei. Procurorul era foarte ironic, din ţigan nu m-a scos. Am avut neşansa să nu mă nasc pe Primăverii, m-am născut în Sectorul 5.

Am ajuns şi la Comisia de abuzuri, unde un domn senator mi-a zis că Bucureştiul era împărţit în două, jumătate al meu, jumătate al lui Nicu Gheară. Şi atunci l-am întrebat unde e jumătatea mea? Jumatea mea a lipsit, eu poate nu ajungeam niciodată cum am ajuns, cu toate că nu mă dezic de fraţii mei, că au greşit”, a mai spus Nuţu Cămătaru.

„Nu vreau să fiu promovat cu această carte, nu vreau să se ia nimeni după mine, nici pe copiii mei nu i-am învăţat să îmi urmeze calea. Mie nu-mi trebuie promovare, eu sunt născut şi crescut în Bucureşti, credeţi-mă că mă cunosc şi pietrele de stradă. Nu cred că am făcut eu aşa un mare rău acestei ţări, nici că am fost sau sunt uşă de biserică. Dacă am făcut vreun rău, am plătit cu vârf şi îndesat.”, a mai declarat Nuţu Cămătaru.

Cine l-a înfundat pe Fane Spoitoru

Nuțu Cămătaru a vorbit despre Fane Spoitoru, care a murit în urmă cu mai bine de cinci ani. „Îl știu de foarte mult timp. Am făcut pușcărie împreună pe vremea lu’ Ceașcă. N-a fost decât un executant, până să intru eu de tot. Pe el l-a ținut Gică Constantin de îi zice Gică Boeru. Ăsta a avut o aripă din magazinul Unirea înainte de 1989. Era șef de raion, cum ar veni. Apoi s-a apucat de cupru și aluminiu. Făcea bani de îi căra cu sacii, era băiat foarte deștept. Îi plăcea șmecheria și nu era el șmecher, așa că o plătea. Îi ținea pe Fane și pe alți băieți lângă el. I-a și botezat lu’ Fane un copil. A închiriat Casa Poporului pentru asta”, a mărturisit Nuțu Cămătaru.

„Pe vremea aia apăruse și SexyClub-ul. Era al unuia, Costel Constantin, și Fane mergea acolo. I-a cerut-o lu’ Costel pe una care lucra acolo. După ce i-a dat-o Costel, Fane a prins drag de ea. A luat-o și de nevastă mai târziu, dar așa a început râca între ei. Costel a trimis garda la Vox Maris după Fane, dar ăla a mârâit la ei, așa că gaborii l-au încins bine. Sandu Hingheru era cu el în seara aia, s-a dus și a adus din mașină o sabie. Fane a luat-o și l-a tăiat pe unul dintre polițiști pe mână. În cădere, ăla a descărcat pistolul în Spoitoru, care s-a prăvălit pe caldarâm. Restul au fost duși pe circă. Pentru că gaborii îi știau pe țigani analfabeți, le-au pus a doua zi un ziar în față și le-au spus că scrie că Fane Spoitoru e mort și că e mai bine să declare tot despre un mort și să scape ei. Așa a înfundat Fane pușcăria”, a mai spus Nuţu Cămătaru.

Sursa foto: captura video