NUTU CAMATARU va fi judecat in arest la domiciliu

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca interlopul Ion Balint, zis NUTU CAMATARU, sa fie judecat in arest la domiciliu, intr-un dosar in care este acuzat alaturi de fratele sau, Vasile Balint, zis Sile Camataru, de savarsirea mai multor infractiuni cu violenta.

Instanta i-a admis lui NUTU CAMATARU o cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura preventiva a arestului la domiciliu iar interlopul va fi pus de indata in libertate, chiar daca decizia nu este definitiva si poate fi contestata de procurori, potrivit Agerpres.

NUTU CAMATARU are mai multe interdictii impuse de magistrati: sa nu paraseasca fara permisiunea organului judiciar imobilul unde locuieste; sa nu comunice, pe nicio cale, cu persoana vatamata sau membrii de familie ai acesteia, cu ceilalti inculpati si cu martorii sau expertii din prezenta cauza.

Citeste si: NUTU CAMATARU, spaima colegilor de celula! Uite ce le face noaptea celorlalti detinuti

De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a admis o cerere a lui Adrian-Lucian Preda, fratele interlopului Eugen Preda, de a parasi domiciliul sau din Romania, in perioada 31 mai—16 iunie, pentru a se deplasa in Marea Britanie in vederea sustinerii unui stagiu de pregatire profesionala.

In iunie 2012, NUTU CAMATARU a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat sase ani de inchisoare intr-un dosar de trafic de persoane si proxenetism.

El a fost arestat insa in februarie 2013, alaturi de fratele sau si membri ai clanurilor “Sportivii” si “Camatarii”, implicati intr-un alt dosar.

In luna iulie 2013, fratii Camataru si unul dintre liderii clanului “Sportivilor”, Radu Cristian Rosca, zis “Rosca”, au fost trimisi in judecata, alaturi de alti 51 de interlopi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta, in urma unei actiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Citeste si: SILE CAMATARU a fost eliberat din inchisoare

Gruparile “Camatarii” si “Sportivii” erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta — santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Sursa foto: Cancan