Nymphomaniac: Vol II va rula, pana la urma, in cinematografele din Romania

“Nymphomaniac 2”, controversatul film regizat de Lars von Trier, va rula, in cele din urma, in cinematografele din Romania. CNC a decis, intr-un final, ca productia poate fi vizionata de romani, mai putini de persoanele cu varsta sub 18 ani.

Mihai Kogalniceanu, directorul general al Centrului National al Cinematografiei a declarat ca nu va exista “cenzura” in timpul mandatului sau, precizand ca filmul “Nymphomaniac 2” a primit clasificarea “I.M.- 18” (interzis minorilor) din partea Comisiei de specialitate a CNC.

“Atat timp cat voi fi director al Centrului National al Cinematografiei, in Romania, nu va exista cenzura in privinta filmelor ce vor fi difuzate in cinematografe”, a declarat Kogalniceanu, joi, pentru Mediafax.

Comisia de clasificarea a filmului a Centrului National al Cinematografiei a revizionat, joi dupa amiaza, filmul “Nyphomaniac Vol. II”, regizat de Lars von Trier, acordand acestuia clasificarea “I.M. – 18”, “filme interzise minorilor”, ceea ce inseamna ca lungmetrajul poate fi proiectat in cinematografele din Romania.

Citeste si: NYMPHOMANIAC VOL. II: Filmul interzis minorilor ar putea intra in cinematografe, desi prezinta o realitate brutala

Distribuitorul filmului, Independenta Film, urmeaza sa primeasca certificatul de clasificare in cursul zilei de vineri, in conformitate cu legile in vigoare privind cinematografia.

De asemenea, Cristina Corciovescu a fost schimbata din functia de presedinte al Comisiei de clasificare a filmului, cu Alexandra Greceanu. Cristina Corciovescu va ramane membru in Comisia de clasificare a filmelor a CNC.

Pe 28 ianuarie, Comisia de clasificare a filmelor a acordat lungmetrajului cu titlul original “Nymphomaniac Vol. II” clasificarea “Interzis minorilor si proiectiei cu public IM-18-XXX”.