NYPD avertizează că 2 milioane de dolari au fost furate în cadrul unor înșelătorii care implică Bitcoin

Departamentul de Poliție din New York (NYPD) a avertizat publicul să fie atent la escrocheriile telefonice prin care apelanții se prezintă drept oficialități guvernamentale și solicită plăți în valută fiat și criptomonede.

Apelanții, în general, pretind a fi oficiali din cadrul Administrației de Securitate Socială sau alte agenții de aplicare a legii și amenință victimele, solicitând taxe brute, carduri cadou preplătite și transferuri bancare bancare, a declarat NYPD la începutul acestei săptămâni.

Departamentul a spus că escrocii au furat deja peste 2 milioane de dolari până acum în acest an prin fraudarea a peste 200 de persoane. Anul trecut, NYPD a primit trei plângeri similare, cu menționarea directă a criptomonedei Bitcoin.

Victimele sunt adesea spuse de către impersonatori că numărul lor de securitate socială este implicat în activități ilegale precum traficul de droguri sau spălarea banilor și că pentru a-și proteja banii sau pentru a evita să fie arestați, victimele trebuie să trimită bani la o anumită adresă.

Escrocii folosesc o tehnologie numită “spoofing” pentru a manipula ID-urile apelantelor pentru a afișa numerele de telefon ale Administrației de Securitate Socială și ale altor agenții oficiale. Uneori, ei folosesc și numele unor ofițeri adevărați, a spus NYPD.

Șeful NYPD al afacerilor comunitare, Nilda Hofmann, a declarat: “Înșelătoriile telefonice sofisticate folosesc victimele încrederii în propriile organe guvernamentale și de aplicare a legii împotriva lor. Victimele acestui tip de escrocherie telefonică nu se limitează la cetățeni în vârstă – acești criminali se adresează fiecărei straturi a societății și fiecare demografic este vulnerabil “.

Departamentul a constatat că nu va chema niciodată persoanele să solicite bani sau informații prin telefon.

Luna trecută, Departamentul de Poliție de la Berkeley a emis un avertisment similar, spunând că escrocii maschează propriile numere de telefon cu numere oficiale pentru ID-ul apelantului și plățile pentru cereri.