O ANGAJATA din Prefectura Buzau s-a SPANZURAT dupa ce a fost audiata de procurorii DNA

Luminita Ionescu, sefa grupului de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzau, a fost gasita spanzurata luni, femeia fiind chemata in urma cu catva timp la DNA Ploiesti pentru a fi audiata, cel mai probabil in dosarul fostului prefect Paul Beganu, arestat.

Din primele informatii, Luminita Ionescu, in varsta de 57 de ani, ar fi coordonat, in vremea in care Paul Beganu era prefect de Buzau, grupul de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate, in aceeasi functie fiind si inainte de a se sinucide, informeaza Mediafax.

Femeia a fost gasita spanzurata luni dimineata, in curtea casei sale, unde locuia impreuna cu mama sa. O femeie a sunat la 112, iar politistii care au ajuns la fata locului au constatat ca pe corpul femeii nu sunt urme de violenta, in afara celor lasate de franghie.

CITESTE SI: PAUL BEGANU si alte trei persoane au fost ARESTATE in DOSARUL RETROCEDARILOR 

Potrivit unor surse din cadrul institutiei, femeia ar fi fost chemata, in urma cu cateva saptamani, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiata, insa la acest moment nu se cunoaste calitatea in care a fost solicitata sa dea explicatii procurorilor, cel mai probabil, fiind vorba despre cazul retrocedarii ilegale a peste 5.000 de hectare de padure in localitatea Gura Teghii.

Intrebata, in urma cu cateva zile, daca angajati ai Prefecturii Buzau au fost chemati la DNA Ploiesti in cazul fostului prefect Paul Beganu, Maria Buleandra, prefect de Buzau, a declarat ca un angajat a fost la audieri, insa a refuzat sa-i dezvaluie numele, functia si calitatea in care a fost chemat la DNA.

Luni, prefectul de Buzau, Maria Buleandra, a declarat ca, intr-adevar, femeia fusese chemata la audieri la DNA.

“Sunt in stare de soc, era sefa colectivului de lucru de pe langa Comisia judeteana (n.r. – Comisia judeteana pentru reconstituirea dreptului de proprietate), un om de calitate, nu o pot descrie in cuvinte, toata Prefectura ne bazam pe ea, nu-mi vine sa cred, nu stiu de ce a facut asta. De doua zile era foarte stresata, avea mama bolnava si in varsta si o fata studenta la Bucuresti, in rest nu avea pe nimeni. Vineri, mi-a spus ca e foarte stresata, ca simte un nod in gat. I-am zis ca toti suntem stresati oriunde am lucra, am incercat s-o incurajez. Era inginer agronom si lucra in Prefectura din ’91, si angajata pe post de consilier in cadrul institutiei”, a declarat, luni, prefectul Maria Buleandra.

Ea a adaugat ca, recent, a stat de vorba cu femeia, dar ca aceasta i-a dat asigurari ca nu are nicio implicare in dosarul retrocedarii ilegale a peste 5.000 de hectare de padure la Gura Teghii.

“Am fost chemati si la alte dosare chiar daca nu a stiut presa. Nu trebuia sa se intample asta acum. Am stat de vorba cu ea si mi-a spus ca nu are nici un fel de problema. A jurat pe copilul ei, dar probabil a intrat intr-o stare de depresie. Ea a facut o simpla adresa. M-am uitat pe adresa si nu e nimic ilegal acolo. Era pe un fond de depresie si ce a vazut la televiziuni, tot imi zicea ca e foarte stresata si ca nu se poate aduna”, a mai spus prefectul de Buzau, Maria Buleandra.

Surse din randul colegilor sustin ca femeia suferise un soc din cauza modului in care a fost chemata de catre procurori la audieri.

”Poate si modul in care a fost chemata la audieri i-a pus capac, forta cu care a fost chemata. Modul cum s-au comportat cand au venit, de ziceai ca era o infractoare”, sustin colegii femeii, sub rezerva anonimatului.

Fostul prefect de Buzau Paul Beganu si alte trei persoane implicate in cazul retrocedarii ilegale a peste 5.000 de hectare de padure – avocatul Mihail Cosmin Vasile, Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva si omul de afaceri Gheorghe Ceteras – au fost arestati preventiv, vineri dimineata, iar judecatorul Neculae Toader, fost presedinte al Judecatoriei Patarlagele, implicat in acelasi dosar, a fost pus sub control judiciar.

Procurorii DNA Ploiesti instrumenteaza un dosar in care fostul prefect de Buzau Paul Beganu, angajatul Directiei Silvice si judecatorul Neculae Toader sunt suspectati ca ar fi luat mita 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegala a peste 5.000 de hectare de padure, Toader fiind acuzat si de abuz in serviciu.

CITESTE SI: ANRP a sesizat PARCHETUL privind RETROCEDAREA a 980 de hectare de PADURE din Magureni-Prahova 

Potrivit procurorilor DNA, Toader este suspectat ca a primit 250.000 de euro mita pentru a pronunta o solutie favorabila in dosarul retrocedarii catre un barbat care a cumparat drepturile litigioase de la mostenitorii legali. Procesul de retrocedare, judecat la Judecatoria Patarlagele, a durat trei luni si fost solutionat favorabil la al treilea termen.

In acelasi dosar, fostul prefect de Buzau Paul Beganu este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual si instigare la dare de mita, avocatul Mihail Cosmin Vasile este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la dare de mita, Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, este acuzat acuzat de trafic de influenta, si omul de afaceri Gheorghe Ceteras, de constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta si trei infractiuni de dare de mita, potrivit procurorilor DNA.

Potrivit procurorilor, procesul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judetul Buzau) in favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, cauzand un prejudiciu de 89.787.721 de lei (echivalentul a 21,7 milioane euro) in dauna statului.

Sursa foto: realitatea.net