O AVOCATA a fost TRIMISA IN JUDECATA pentru TRAFIC DE INFLUENTA

O AVOCATA din Baroul Bucuresti a fost TRIMISA IN JUDECATA pentru TRAFIC DE INFLUENTA, fiind acuzata ca a primit 14.000 de lei de la un client, caruia i-ar fi cerut banii pentru a INTERVENI la judecatori si procurori care aveau in lucru cauze civile si penale ale acestuia.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara care au TRIMIS-O IN JUDECATA pe AVOCATA RAMONA ELENA JOLDES au aratat, in rechizitoriu, ca aceasta a pretins si primit de la o persoana, denuntatoare in cauza, in 19 martie, 7 aprilie si 28 aprilie, sumele de 1.000 de lei, 1.000 de lei si, respectiv, 12.000 de lei.

Citeste si: DNA solicita ARESTAREA a patru judecatori pentru CORUPTIE. Magistratul fugar s-a PREDAT! UPDATE

In schimbul banilor, AVOCATA a promis ca, prin INFLUENTELE care le are asupra unor judecatori si procurori investiti cu judecarea ori solutionarea cauzelor civile si penale pe care denuntatorul le are pe rolul instantelor de judecata ori ale parchetelor din Timis, va INTERVENI pe langa magistrati, in scopul solutionarii favorabile, arata DNA, intr-un comunicat transmis joi presei.

In 28 aprilie, RAMONA JOLDES a fost prinsa cand primea cei 12.000 de lei ceruti.

Potrivit procurorilor, incepand din 2008, denuntatorul din aceasta cauza a formulat mai multe plangeri penale si actiuni civile, care au fost concepute si depuse la momentul respectiv de catre AVOCATA RAMONA JOLDES. In cursul anului 2009, AVOCATA i-ar fi spus clientului sau ca adversarii din procese castiga litigiile pe motiv ca reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistratii investiti cu solutionarea cauzelor. In acest sens, AVOCATA i-ar fi sugerat clientului sau ca acelasi lucru ar trebui sa-l faca si ei, pentru a se conforma unor asa-zise “bune practici” in justitie.

Citeste si: STAN MUSTATA va fi judecat in stare de AREST. Magistratii i-au respins cererea de eliberare. UPDATE

Avocata Ramona Joldes ar fi cerut banii pentru solutionarea in interesul clientului sau a doua dosare civile de la Judecatoria Timisoara si a altor doua dosare penale, de la Parchetul Judecatoriei Timisoara si Parchetul Curtii de Apel Timisoara.

Dosarul in care AVOCATA RAMONA JOLDES este acuzata de TRAFIC DE INFLUENTA va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Timisoara.

In aceasta cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii Timis.

Sursa foto: ziuanews.ro