O BOALA SILENTIOASA franeaza OFENSIVA jihadistilor Gruparii STAT ISLAMIC

O boala silentioasa care provoaca aparitia de ulceratii dureroase, febra si scadere in greutate se propaga cu mare rapiditate in zonele controlate de grupul jihadist Stat Islamic (SI), scrie luni ziarul spaniol ABC.

Cunoscuta sub numele stiintific de Leishmaniasis, maladia se raspandeste mai ales din cauza conditiilor de igiena extrem de precare. Produsa de paraziti, ea se transmite prin intepatura unor insecte si se manifesta la nivel cutanat sau visceral. Daca nu este tratata la timp, poate duce chiar la decesul celui afectat.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC a aruncat in aer o biserica crestina chiar in ziua Pastelui catolic

Principalul focar al bolii se gaseste in orasul sirian Raqqa, unde ar fi fost inregistrate aproximativ 100.000 de cazuri de Leishmaniasis, potrivit publicatiei “The Sun”.

In pofida pericolului pe care il prezinta raspandirea bolii, militantii jihadisti se opun, de cele mai multe ori tratamentului medical. Membri ai organizatiei neguvernamentale “Medici fara frontiere” au incercat, fara succes, sa stavileasca propagarea rapida a acestei afectiuni, stimulata de saracia si subnutritia populatiei din autoproclamatul califat. Iar in contextul escaladarii violentelor, in regiune au mai ramas doar foarte putini medici care sa combata boala.

CITESTE SI: Gruparea STAT ISLAMIC a OMORAT cu pietre un CUPLU care a intretinut relatii sexuale in afara casatoriei

Sursa foto www.sanatate.bzi.ro