O caricatură cu Donald Trump a provocat un scandal monstru! Foto în articol

O caricatură cu președintele american Donald Trump a dat naștere la un nou scandal monstru. Caricatura îl prezintă pe Donald Trump în fața unei oale cu clor, o trimitere la sugestia liderului american că injectarea sau consumul de dezinfectat ar putea preveni infectarea cu coronavirus, în timp ce își servește fanii cu șepci MAGA (Make America Great Again) băutură cu eticheta ”Kool-Aid”, apoi ”clorochină”, iar în final ”Clorox”, un brand american de clor, scrie The Guardian.

Nick Anderson, autorul caricaturii, îl descrie pe liderul de la Casa Albă drept un ”adolescent aspirant la autoritarism”, după ce echipa de campanie de realegere a liderului de la Casa Albă a eșuat în a-i retrage o lucrare care-l parodiază pe președinte de pe un magazin online, relatează The Guardian.

Anderson a urcat caricatura numită ”The Trump Cult” pe site-ul online Redbubble și face trimitere la masacrul din Jonestown din 1978, când peste 900 de oameni au murit după ce au băut punch cu cianură la apelul liderului de cult Jim Jones.

Inițial, Redbubble a retras ilustrația lui Anderson de la vânzare după ce echipa de campanie a lui Trump a pretins încălcarea drepturilor de autor. La scurt timp după aceea, Redbubble a urcat din nou caricatura pe site, cerându-și scuze ”pentru eroare”, subliniind că ei ”respectă libertatea de exprimare”.

Sursa foto: the guardian