O casă de licitații online lansează serviciul blockchain de autentificare a artei

Casa de licitații americană de artă online Paddle8 si The Native lanseaza un serviciu de autentificare de artă bazat pe tehnologia blockchain, anuntă Cointelegraph auf Deutsch.

Paddle8 va oferi un certificat digital sau P8Pass pentru fiecare dintre miile de lucrări vândute online și va codifica aceste informații pe Bitcoin blockchain.

P8Pass este un certificat digital cu date codate continuu într-un blockchain care va fi legat de directoarele digitale, informațiile din cataloagele muzeului și de literatura de specialitate. Fiecare opera de artă achiziționată de la Paddle8 primește un certificat cu acces direct la istoricul proprietății și la informațiile despre autor. Serviciul a fost dezvoltat în colaborare cu compania americană Verisart, una dintre investițiile minorităților Native.

Citește și: FOSTUL GUVERNATOR AL REZERVEI FEDERALE DIN SUA DECLARĂ CĂ O CRYPTO MONEDĂ FEDERALĂ MERITĂ ATENȚIE

Potrivit serviciului, cumpărătorii pot verifica în timp real certificatele digitale, în loc să se bazeze pe un singur certificat de la proprietarul anterior. Datele, odată înregistrate în blockchain-ul Bitcoin, “nu pot fi modificate fără a face schimbarea transparentă pentru toți utilizatorii”, a declarat Tyler Winklevoss, consilier strategic alPaddle8, prin intermediul unui comunicat de presă:

“Vedem aplicația sa pe piața de artă, care este de o notorietate opacă, și vârful aisbergului în termeni de democratizare și de actualizare a status quo-ului”.

Paddle8 și Native au colaborat și în trecut. În luna ianuarie a acestui an, compania tehnologică elvețiană a investit în Paddle8 după falimentul societății-mamă, după care au început un proiect de facilitare a achiziționării de artă cu ajutorul crypto monedelor.