O companie britanică de schimb a crypto monedelor va lansa contracte futures Bitcoin

O companie britanică de schimb a crypto monedelor intenționează să intre pe piața contractelor futures Bitcoin. CoinfloorEX, o bursă din Londra, fondată în 2013, a anunțat miercuri că va lansa contracte futures Bitcoin luna viitoare, alăturându-se unui număr de alte companii care oferă un astfel de produs clienților, potrivit Reuters.

Spre deosebire de unii dintre concurenții săi, CoinfloorEX va oferi contracte futures tranzacționate fizic, a anunțat compania, adică în momentul expirării contractului, se va livra (în acest caz, Bitcoin) activul tranzacționat. Contractele futures Bitcoin oferite de CME și Cboe sunt decontate în numerar și nu oferă bani în plus proprietarilor contractului.

Produsul a răspuns în parte datorită cererii unor clienți ai bursei, a declarat pentru Reuters co-fondatorul Coinfloor, Mark Lamb. El a explicat: “Când vorbiți cu furnizorii de lichidități, toți spun același lucru, și anume că doresc un contract futures livrat fizic pentru a-și putea acoperi expunerea prin schimburi”.

Citește și: CUM FUNCȚIONEAZĂ BITCOIN? IATĂ O EXPLICAȚIE RAPIDĂ, PE ÎNȚELESUL TUTUROR!

CoinfloorEX este a cincea companie care oferă contracte futures Bitcoin, aceasta alăturându-se Bitmex, CryptoFacilities, CME Group și CBOE. CME și Cboe din S.U.A. oferă contracte pe bază de numerar, precum și CryptoFacilities din Marea Britanie.

Conceptul de contracte futures Bitcoin este, deocamdată, unul controversat, Comisia de Comerț Futures de Comerț din S.U.A. anunțând că va lucra la un “proces de revizuire intensificat” pentru orice contracte futures ulterioare, după ce a primit retragerea produselor existente.

În mod similar, câțiva senatori au cerut informații suplimentare despre supravegherea CFTC a unor astfel de produse, menționând că investitorii ar trebui să fie protejați de “fraudă, manipulare și practici abuzive pe piețele futures și opțiuni”.