O companie crypto a cooptat în echipa sa doi economiști câștigători ai premiului Nobel

Cryptic Labs, un laborator de cercetare a tehnologiei blockchain, a anunțat cooptarea în echipa sa a doi câștigători ai premiului Nobel pentru economie. Dr. Eric S. Maskin și Sir Christopher Pissarides vor oferi consultanță economică din unghiuri unice privind mecanismele de stimulare, teoria jocurilor și politicile macroeconomice.

Portofolii de cercetare și noi roluri

Dr. Maskin, profesor la Universitatea Adams de la Universitatea Harvard, a câștigat Premiul Nobel pentru Economie din 2007 cu bazele teoriei designului mecanismului. Sarcina sa de la Cryptic Labs se va concentra asupra teoriei jocurilor și a designului mecanismelor, cu accent pe modul în care companiile de blockchain pot orienta stimulentele utilizatorilor la nivel de companie.

Dr. Pissarides este profesor de economie la London School of Economics, unde este specializat în economia piețelor muncii, politica macroeconomică, creșterea economică și schimbările structurale. În 2010 a primit premiul Nobel pentru economie pentru analiza piețelor cu fricțiuni de căutare.

La Cryptic Labs, va oferi expertiza asupra tendințelor macroeconomice, concentrându-se asupra efectului muncii și al ofertei de bani la nivel macro.

Cei doi laureați ai Premiului Nobel se alătură astfel echipei de la Cryptic Labs, care îl include și pe dr. Whitfield Diffie, câștigător al premiului Turing 2015. Trio-ul a fost recrutat de Herman Collins, un expert recunoscut la nivel global în căutarea executivului, care conduce, de asemenea, inițiativa Cryptic Labs Human Capital Advisory.

Citește și: BĂRBAȚII AU ÎNCREDERE ȘI INVESTESC ÎN CRYPTO MONEDE MAI MULT DECÂT FEMEILE – STUDIU

Într-o declarație adresată CCN, Humphrey Polanen, co-fondator și director general al Cryptic Labs, și-a exprimat încântarea față de lovitura de recrutare, afirmând că expertiza lor combinată va oferi o înțelegere a economiei comportamentale industriei blockchain.

“Acești experți și alți consilieri economici vor ajuta companiile noastre de clienți să navigheze probleme complexe, să le consilieze cu privire la economia blocurilor și să-i ajute să implementeze sistemele de stimulare de care au nevoie pentru a asigura adoptarea și creșterea”, a declarat Polanen.

La rândul său, dr. Pissarides a descris tehnologia blockchain drept “cea mai interesantă evoluție pe piețele financiare în ultimii ani”, deși una care nu a fost suficient studiată pentru a recomanda tranziția financiară angro către blockchain.

El și-a exprimat în continuare entuziasmul față de oportunitatea de a-și folosi expertiza macroeconomică pentru a face blockchain mai sigur și accesibil pe scară largă, examinând implicațiile sale asupra comerțului, piețelor financiare și performanțelor economice. La rândul său, Dr. Maskin a declarat că așteaptă cu nerăbdare să exploreze tehnologia blockchain din punct de vedere economic și tehnic: Cele mai multe discuții despre tehnologia blockchain se concentrează asupra problemelor tehnice. Sunt mai mult interesat de valoarea economică pe care o poate aduce tehnologia. Cred că fundalul meu în economie și mecanismul de proiectare ar trebui să fie util în acest scop. “