O DELEGATIE a guvernului de la Chisinau va merge la Moscova pentru a discuta despre RESTRICTIILE COMERCIALE

Guvern Republica Moldova

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a anuntat luni ca o delegatie guvernamentala de la Chisinau va merge saptamana aceasta la Moscova pentru a discuta probleme legate de relatiile bilaterale, inclusiv recentele restrictii comerciale impuse Moldovei de catre Federatia Rusa.

Intr-un interviu acordat postului Europa Libera, Natalia Gherman a subliniat ca aceasta deplasare dovedeste faptul ca Republica Moldova ramane deschisa dialogului cu Rusia. ”Chiar daca exista un gest neprietenesc de incetare a exporturilor moldovenesti pe piata Federatiei Ruse, consideram ca si acest element trebuie sa fie discutat”, a afirmat ministrul de externe de la Chisinau, potrivit Agerpres.

Citeste si: DACIAN CIOLOS: CE propune DUBLAREA contingentele de export fara taxe vamale pe piata europeana pentru fructe din Republica Moldova

Rusia a interzis la 21 iulie importul de fructe din Republica Moldova, invocand numeroase incalcari ale normelor fitosanitare ruse. Masura vizeaza importul de mere, pere, gutui, cirese, piersici, nectarine, prune in stare proaspata. Anterior, la 2 iulie, in ziua in care parlamentul de la Chisinau ratifica Acordul de Asociere la UE, Rusia a impus restrictii la importul de carne procesata din Republica Moldova.

Citeste si: AVERTISMENT DUR din partea RUSIEI pentru REPUBLICA MOLDOVA si UCRAINA

Luni, purtatorul de cuvant al Rosselhoznadzor, Aleksei Alekseenko, a sugerat ca Moscova ar putea aplica restrictii suplimentare la importurile de fructe din Republica Moldova.

Sursa foto: panoramio.com