O delegatie a PDL pleaca in Germania pentru a invata cum sa castige alegerile

O delegatie a Partidului Democrat Liberal (PDL) va face in luna februarie o vizita la Berlin pentru a se intalni cu conducerea Uniunii Crestin Democrate (CDU), a anuntat, vineri, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care a precizat ca au existat deja contacte cu parlamentari si membri de varf din conducerea CDU, informeaza Mediafax.

Gheorghe Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca alaturi de presedintele PDL, Vasile Blaga, a avut contacte cu parlamentari si membri din conducerea de varf a Uniunii Crestin Democrate. “In februarie, o delegatie a PDL va merge la Berlin pentru a avea discutii cu CDU”, a spus liderul PDL.

El a aratat ca intre temele discutate vor fi cele privind organizarea, finantarea, responsabilizarea din cadrul CDU, dar si “secretul castigarii alegerilor parlamentare”.

“Vrem sa aflam si secretul succesului alegerilor parlamentare. CDU a facut in acest an un scor istoric, ceea ce a determinat stabilitate in Germania si in Europa”, a spus Gheorghe Flutur.

Partidul lui Angela Merkel, Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si aripa sa bavareza CSU au obtinut 311 mandate in urma alegerilor de la 22 septembrie, iar Partidul Social-Democrat (SPD), cu care a format coalitia, a obtinut 193 de mandate. Merkel este considerata marea castigatoare a alegerilor legislative de la 22 septembrie, dupa ce tabara sa obtinut 41,5% din voturile exprimate, permitandu-i accesul la al treilea mandat la conducerea Germaniei.

Sursa foto: adevarul.ro