O DELEGATIE de la TIRASPOL va merge la MOSCOVA pentru a discuta referitor la situatia TRANSNISTRIEI

O DELEGATIE a Sovietului Suprem de la TIRASPOL ar urma sa mearga joi intr-o vizita la MOSCOVA, pentru a-i transmite presedintelui Dumei de Stat ruse, Serghei Nariskin, solicitarea in vederea recunoasterii independentei regiunii transnistrene si alipirii la Rusia, relateaza Europa Libera on-line, citata de Mediafax.

SOVIETUL SUPREM (Parlamentul) de la TIRASPOL a votat miercuri, in unanimitate, o solicitare catre Duma de Stat (Camera inferiora a Parlamentul rus), Consiliul Federatiei si presedintele Vladimir Putin in vederea recunoasterii independentei TRANSNISTRIEI si alipirii la Rusia. Solicitarea va fi expediata si la ONU si OSCE, scrie Mediafax.

Citeste si: TRANSNISTRIA solicita, OFICIAL, ALIPIREA la Federatia Rusa 

 Presedintele Parlamentului de la Chisinau, IGOR CORMAN, se afla, la randul sau, joi, in Rusia, unde va participa la Consiliul Adunarii Interparlamentare a statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care se va desfasura la Sankt Petersburg.

Citeste si: Romanii din Transnistria, ingrijorati de o posibila alipire la Rusia: Ar fi o drama! Unde sa plecam?

 IGOR CORMAN are programate intrevederi cu Serghei Nariskin, presedintele Dumei de Stat a Federatiei Ruse, Valentina Matvienko, presedintele Consiliului AIP a CSI si Anatoli Rubinov, presedintele Consiliului Republicii al Adunarii Nationale a Belarusului.

Sursa foto: realitatea.net