O ELEVA de 13 ani din Bucuresti a fost RANITA GRAV la ora de SPORT. ISMB face verificari

O ELEVA de 13 ani de la Scoala “I.G. Duca” din Bucuresti a ajuns marti la Spitalul Bagdasar-Arseni, dupa ce s-a accidentat in timpul orei de SPORT, care se desfasura pe holul scolii.

UPDATE 19.37: ISMB face verificari la Scoala “I.G. Duca” din Sectorul 5, dupa ce o eleva s-a lovit la cap in timpul orei de sport care se desfasura pe hol, intr-un spatiu improvizat, a declarat, marti, MARIAN BANU, purtatorul de cuvant al inspectoratului.

“Vom analiza cauzele, imprejurarile si consecintele acestui incident. Apoi, in functie de vinovatie vom stabili sanctiunile”, a spus Banu, prezent la Scoala “I.G. Duca”,

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), Alis Grasu, a spus ca, la sase minute dupa ce a fost solicitata ambulanta, un echipaj a ajuns la scoala.

“Copilul avea traumatism cranio-cerebral grad zero. Era constienta, acuza durere de cap. A fost transportata la Spitalul de Urgenta Bagdasar-Arseni”, a explicat managerul SABI.

La Bagdasar, eleva a fost investigata si trimisa pentru un consult ORL la Spitalul “M.Curie”, intrucat a spus ca i-a curs sange din nas, a precizat purtatorul de cuvant al spitalului, Florian Bica.

“Copila a spus ca este ametita, asa ca va reveni la spital, unde va ramane sub supraveghere medicala preventiva. Nu sunt leziuni cerebrale”, a adaugat Bica.

Octav Fulger, tatal elevei, a declarat pentru Realitatea TV ca a fost sunat de la scoala si i s-a spus ca fetita a fost obligata sa faca un salt. “Nu a putut sau nu a vrut si a fost impinsa de profesorul de sport, s-a dezechilibrat si a cazut. S-a lovit rau la cap”, a spus tatal elevei, care a mai aratat ca orele de sport se desfasoara pe holul scolii.

Citeste si: Botosani: Adolescenta in COMA, dupa ce i-a cazut o bucata de TENCUIALA in cap

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca Scoala “I.G. Duca” nu are in prezent sala de sport, pentru ca aceasta a fost transformata in sala de clasa. “Scoala poate functiona si fara sala de sport, orele se tin intr-o sala improvizata. Scoala este construita inainte de razboi”, a spus Banu. Acesta a precizat ca a cerut explicatii de la directorul scolii si de la profesorul de sport.

Citeste si: Trei ELEVI de la liceul “Grigore Moisil” din Capitala, RANITI de un calorifer desprins din perete

Ministrul Educatiei, REMUS PRICOPIE, a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca a solicitat ISMB ancheta in acest caz. “Am solicitat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti declansarea rapida a unei anchete administrative, pentru a clarifica situația de la Scoala «I. G. Duca» din Bucuresti”, scrie ministrul pe Facebook.

Sursa foto: plus.google.com