O firmă “secretoasă” de pe Wall Street include Bitcoin în activele tranzacționate

Compania de tranzacționare Jane Street Capital, care tranzacționează o medie de 13 miliarde de dolari, zilnic, în acțiuni de pe tot globul, a inclus Bitcoin (BTC) în activele tranzacționate, informează Business Insider.

Într-un comunicat al companiei se arată: “Jane Street Capital tranzacționează peste 56.000 de produse la nivel global într-o mare varietate de clase de active, inclusiv Bitcoin”. Surse rămase anonime au declarat pentru Business Insider că Jane Street Capital, care a fost înființată în 2000, a intrat pe piața detranzacționare a crypto monedelor anul trecut. Site-ul companiei arată că în anul 2017 au fost tranzacționate toate produsele în valoare de 5,6 trilioane de dolari.

Citește și:  CE SUNT ȘI CUM SE REALIZEAZĂ SCHIMBURILE CENTRALIZATE DE CRYPTO MONEDE. GHID COMPLET PE ÎNȚELESUL TUTUROR

În februarie 2016, compania a fost descrisă de New York Times drept o companie “secretoasă” a ETF. În timp ce cifrele de profit ale tranzacționării Bitcoin de la Jane Street Capital nu sunt publice, compania a remarcat că va rămâne deschisă pentru implicarea în continuare pe piețele cripto: “Jane Street Capital a adoptat întotdeauna o abordare considerată a oportunităților de tranzacționare și va continua să facă acest lucru. Pe măsură ce apar mai multe produse pe piața crypto monedelor, ne așteptăm să fim implicați. “

Și alți investitori de pe Wall Street au ales să se implice pe piața de tranzacționare a crypto monedelor. Mega investitorul american Bill Miller a declarat reporterilor în decembrie 2017 că a investit o jumătate din banii fondului său de hedging în Bitcoin.