O ”floare-cadavru”, cea mai mare din lume, a înflorit în Belgia! Video

Titan Aurum sau “floarea-cadavru”, cea mai mare floare din lume, a înflorit miercuri la grădina botanică din Meise, nordul Belgiei. Această plantă a înflorit, pentru a zecea oară, în Belgia, după ce a fost adusă aici în 2008.

De această dată nu au mai fost spectatori care să urmărească fascinaţi spectacolul înfloririi şi să simtă mirosul de carne putrezită pe care îl emană planta pentru a atrage insectele ce participă la polenizare. Din cauza faptului că serele din Belgia sunt închise din cauza pandemiei de cornavirus, curioșii au putut urmări spectacolul, live, pe rețelele de socializare si pe canalul youtube.

Culorile plantei tropicale Titan Aurum fluctuează între galben, verde şi fucsia, şi pot fi admirate doar pe parcursul a 72 de ore, aproximativ, cât durează înflorirea. Specia Titan Aurum a fost descoperita în 1878, in Sumatra, de botanistul italian Edoardo Beccari. La Meise exista doua exemplare din aceasta specie, ambele primite în dar de la grădina botanică din Bonn, Germania.

Un astfel de exemplar înfloreşte o dată la 3 – 8 ani, iar floarea-cadavru este în pericol de extincţie, motiv pentru care grădinile botanice europene fac schimb de seminţe pentru a conserva specia. ”Floarea-cadavru” poate atinge o înălţime de 3 metri, deşi anul trecut înălţimea pe care a atins-o specia din Meise a fost de 2,12 metri.

Sursa foto: captură video