O GRUPARE NAVALA NATO va face o ESCALA in PORTUL CONSTANTA

GRUPAREA NAVALA Standing NATO Maritime Group-2 (SNMG-2), care se afla in Marea Neagra in luna martie, va face o ESCALA in portul Constanta, in perioada 13-15 martie, potrivit unui comunicat de presa al Fortelor Navale Romane.

Pe parcursul ESCALEI in Romania sunt programate vizite ale oficialilor militari straini la Comandamentul Flotei, intreceri sportive intre marinarii romani si straini, organizate la Academia Navala “Mircea cel Batran”, precum si vizite ale membrilor echipajelor la Muzeul Marinei Romane.

Militari americani, canadieni, germani, italieni, turci si romani, impreuna cu voluntari ai Garzii Nationale de Mediu din Romania, vor planta sambata 1.000 de puieti in zona Manastirii “Sfanta Elena” de la Mare din Costinesti.

Citeste si: DISTRUGATORUL AMERICAN USS COLE, din nou la Constanta

Activitatile GRUPARII NAVALE SNMG-2 vor continua pe mare, incepand de luni, cand sunt programate exercitii impreuna cu alte aeronave si nave militare romanesti (fregata Marasesti, doua corvete, doua nave purtatoare de rachete).

SNMG-2 este una dintre cele patru grupari navale multinationale ale Aliantei Nord-Atlantice. Gruparea este alcatuita din patru fregate (HMCS Fredericton — Canada, TCG Turgutreis — Turcia, ITS Aliseo — Italia si Regina Maria — Romania, care va avea la bord si un elicopter), un crucisator (USS Vicksburg-SUA, nava comandant) si o nava auxiliara (FGS Spessart-Germania).

Citeste si: DISTRUGATORUL USS DONALD COOK revine in Marea Neagra

Potrivit sursei citate, participarea Fortelor Navale Romane la actiunile gruparii navale SNMG-2 din Marea Neagra a fost planificata din anul 2014 si are ca obiectiv principal dezvoltarea interoperabilitatii marinarilor militari romani cu militarii din Alianta.

Sursa foto: telegrafonline.ro