O importantă bancă olandeză vrea să introducă propriul portofel pentru crypto monede

Rabobank, o bancă olandeză cu un capital de 681 miliarde de euro, caută opțiuni pentru dezvoltarea unui portofel pentru crypto monede în mediul bancar online, potrivit unui comunicat de presă.

Ideea unui portofel digital pentru proiectul bancar “Rabobit” a fost propus în cadrul programului intern “Moonshot”. Programul încurajează angajații Rabobank să propună idei inovatoare care pot fi dezvoltate în continuare de către bancă.

Deși selecția oficiala a ideilor din programul “Moonshot” pentru implementarea efectivă va fi anunțată la jumătatea lunii iunie, Rabobank a lansat deja un site pentru a-și promova potențialul serviciu bazat pe Blockchain și pentru a evalua interesul public față de acesta.

Potrivit programului, dacă va fi lansat, Rabobit va oferi acces clienților la toate fondurile “printr-un singur cont bancar” și va permite “să trimită și să primească fonduri, inclusiv crypto monede “.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Rabobank, furnizor de servicii financiare internaționale care deține aproximativ 8,7 milioane de clienți în întreaga lume, nu a avut, întotdeauna, o abordare deschisă față de monedele digitale. Luna trecută, un reprezentant al băncii a declarat că Bitcoin este considerat un produs “riscant”, informează NL Times.

“Proprietatea și transferul de valori sunt complet anonime și evită supravegherea de către terți, cum ar fi Guvernul. Ceea ce înseamnă că, crypto monedele nu respectă cele mai înalte standarde de conformitate stabilite de Rabobank “, a spus reprezentantul băncii.

În noiembrie 2017, o altă bancă majoră, Shinhan Bank din Coreea de Sud, a anunțat că a fost în curs de dezvoltare a propriului portofel pentru crypto monede. Cu toate acestea, dezacordurile dintre autoritățile sud-coreene privind abordarea corectă a reglementării crypto monedelor au pus planurile lui Shinhan în stand-by.