O importantă platformă de barter și tranzacționare online din Canada și-a lansat propria crypto monedă

Bunz Trading Zone, platforma de barter și tranzacționare online și-a lansat propria crypto monedă, BTZ, informează cotidianul The Globe and Mail. BTZ (pronunțat “bitz”) este “prima crypto monedă canadiană din dorința de a avea o comunitate deja stabilită – membrii săi”.

Bunz a fost lansat în 2013 sub forma unui grup privat pe Facebook de către designerul de modă Emily Bitze ​​pentru a face tot tipul de schimburi cu prietenii. Comunitatea a crescut rapid și s-a extins dincolo de granițele Facebook, dar și ale orașului Toronto. Platforma Bunz și site-ul ei au fost lansate în 2016.

The Globe și Mail raportează că platforma a crescut rapid datorită simplității și absenței banilor. Cu toate acestea, absența monedei pe o platformă bazată pe barter a prezentat cea mai mare provocare lui Bunz. Fără un schimb de monedă, nu există nici un “flux de venit evident”.

Potrivit noului proiect, fiecare utilizator Bunz va primi 1.000 BTZ care pot fi schimbate pentru bunuri și servicii sau pur și simplu schimbate între membri. Inițial, suma de 1.000 BTZ va fi “suficientă pentru aproximativ trei cafele”. BTZ a devenit disponibilă pentru 200.000 de utilizatori ai platformei începând cu data de 9 aprilie.

Citește și: CHINA VA DEZVOLTA CENTRALIZAREA CRYPTO MONEDELOR PENTRU A PROTEJA YUANUL FAȚĂ DE MONEDELE VIRTUALE

CEO-ul Sascha Mojtahedi spune că platforma a creat un model de venituri, dar a refuzat să comenteze ce este sau când va fi introdusă. Mojtahedi a spus că lansarea BTZ are ca scop atragerea mai multor utilizatori către platformă: “Trebuie să putem recompensa persoanele cu crypto monedele pe care le-au câștigat ca urmare a implicării lor pasive în rețea și apoi să le permită să le folosească cu colegii lor și comercianții. Ne dă posibilitatea de a crea noi modele la care oamenii nu s-ar fi gândit “.

La începutul acestui an, gigantul japonez de comerț electronic Rakuten a anunțat planurile de a lansa propria crypto monedă. CEO-ul și fondatorul Hiroshi Mikitani a spus că va fi o “monedă fără frontiere”.