O interventie militara TERESTRA impotriva gruparii STAT ISLAMIC nu trebuie EXCLUSA

Fostul premier britanic Tony Blair (foto), emisarul Cvartetului international pentru Orientul Mijlociu, a declarat, luni, ca nu trebuie exclusa posibilitatea unei interventii terestre impotriva combatantilor din gruparea Stat Islamic aflati in Siria si Irak.

Intr-un mesaj publicat pe site-ul asociatiei Tony Blair Faith Foundation, fostul premier britanic a afirmat ca “nu poate fi dezradacinat acest extremism fara a merge acolo unde el a aparut, pentru a-l combate”.

“Pot exista numeroase initiative diplomatice, condamnari, dar daca acestea nu sunt insotite de lupte fizice, vom reduce problema, insa nu vom castiga”, a adaugat el.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC: OBAMA este “catarul evreilor” si KERRY un “mosneag necircumcis”. AUDIO 

Organizatia Stat Islamic (SI) le-a cerut luni sustinatorilor sai sa ucida cetateni, in special americani si francezi, din tarile care formeaza coalitia internationala formata pentru combaterea insurgentilor din gruparea terorista prezenti in Irak si in Siria.

Statele Unite si Franta sunt cele doua tari care au desfasurat pana acum raiduri aeriene impotriva pozitiilor din Irak ale SI, grupare care in luna iulie a proclamat un “califat” in Siria si Irak, unde controleaza zone importante.

CITESTE SI: Masuri de securitate sporite la sediul CE dupa informatii privind amenintari din partea islamistilor 

Presedintele american Barack Obama a refuzat deocamdata sa trimita soldati pentru a lupta impotriva gruparii Stat Islamic, insa pozitia sa este privita cu scepticism in Statele Unite. Republicanii considera ca raidurile aeriene nu sunt suficiente pentru a-i opri pe islamisti tinand cont in special de slabiciunea armatei irakiene.

Sursa foto: bbc.co.uk