O JUCATOARE DE HANDBAL din Romania, pe LOCUL DOI IN LUME

Interul stanga CRISTINA NEAGU a ocupat LOCUL AL DOILEA, dupa norvegianca Heidi Loke, in ancheta pentru cea mai buna handbalista a lumii in 2014, realizata de portalul Handball-Planet.com, potrivit Agerpres.

CRISTINA NEAGU, cea mai buna jucatoare a Romaniei la Campionatul European din Ungaria si Croatia, desfasurat in decembrie, si a doua marcatoare a competitiei, a acumulat 62 de puncte in clasamentul final, fata de 65 ale pivotului scandinav.

Loke (32 ani), care a castigat titlul continental luna trecuta, dar si trofeul Ligii Campionilor in 2014, cu Gyor, si-a adjudecat titlul de cea mai buna jucatoare a lumii pentru a treia oara, dupa ce a iesit invingatoare in ancheta Handball-Planet.com in 2011 si 2013, unguroaica Zsuzsana Tomori castigand titlul in 2012.

Podiumul anului 2014 a fost completat de jucatoarea braziliana Eduarda Amorim (Gyor), cu 53 de puncte, pe patru a fost Katarina Bulatovic (Muntenegru), cu 49 puncte, iar a cincea Nora Mork (Norvegia), 40 de puncte.

CRISTINA NEAGU (ZRK Buducnost Podgorica) figureaza si in echipa ideala a anului, dar Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), cu al doilea procentaj la EURO 2014, nu a reusit sa se impuna la categoria portari, desi a primit cele mai multe voturi din partea fanilor.

Citeste si: CE HANDBAL FEMININ 2014: ROMANIA a invins SPANIA cu scorul de 20-19

O jucatoare care evolueaza in Romania, suedeza Linnea Torstenson (CSM Bucuresti), si-a asigurat si ea un titlu in ancheta amintita, de cea mai buna aparatoare. Extrema dreapta norvegiana Camilla Herrem (HCM Baia Mare) si extremele stanga spaniola Carmen Martin (CSM Bucuresti) si braziliana Alexandra Do Nascimento (HCM Baia Mare) nu au reusit sa se impuna pe posturile lor, desi scandinava a primit cele mai multe voturi din partea fanilor.

Echipa ideala a anului:

extrema stanga: Maria Fisker (daneza, Viborg HK/Danmarca);

inter stanga: CRISTINA NEAGU (romanca, ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru)

centru: Anita Gorbicz (unguroaica, Gyor/Ungaria);

inter dreapta: Katarina Bulatovic (muntengreanca, ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru);

extrema dreapta: Linn-Kristin Riegelhuth Koren (norvegianca, Larvik HK/Norvegia)

pivot: Heidi Loke (norvegianca, Gyor/Ungaria);

portar: Katrin Lunde (norvegianca, Gyor/Ungaria);

cea mai buna aparatoare: Linnea Torstenson (suedeza/CSM Bucuresti/Romania)

Citeste si: CE HANDBAL FEMININ 2014: ROMANIA a fost INVINSA de UNGARIA cu scorul de 19-20

Iubitorii handbalului au stabilit un nou record fata de ancheta de anul precedent, cu 106.322 voturi, fata de 87.000 de sufragii acordate. Nominalizarile la cele opt sectiuni (portari, extreme dreapta, extreme stanga, conducatori de joc, interi stanga, interi dreapta, pivoti si cele mai bune aparatoare) au fost facute pe baza opiniilor a 17 jurnalisti experti in handbal feminin din intreaga lume. Ancheta a reunit voturile internautilor (pana pe 6 ianuarie) si ale expertilor.

Sursa foto: alexandrupurcarea.wordpress.com