O JURNALISTA din BELGIA a fost ARESTATA in ROMANIA fiind suspectata de TERORISM

O jurnalista de origine turca, suspectata de terorism, a fost arestata la Bucuresti. BILGIN ZULFYIE, cunoscuta sub numele de Denise, reporter la postul belgian Sterk TV, un canal de limba kurda, este banuita de legaturi cu GRUPARI TERORISTE kurde, informeaza postul Pro TV.

Jurnalista BILGIN ZULFYIE, in varsta de 37 de ani, se afla pe lista posibililor TERORISTI cautati de autoritatile din Turcia. Potrivit sursei citate, reporterul a fost incatusat de politistii romani in urma cu aproape doua saptamani. In sistemul de alerta al Interpol, numele femeii aparea pe lista rosie si ar trebui extradata la Ankara urgent.

BILGIN ZULFYIE intrase in Romania impreuna cu doi prieteni si voia sa mearga in vacanta in Grecia. Politistii bulgari de la Vidin i-au obligat, insa, sa se intoarca in tara noastra, pentru ca unul dintre barbatii care o insoteau pe jurnalista ar fi avut interdictia de a intra in Bulgaria.

In fata instantei, BILGIN ZULFYIE a afirmat ca este victima unei confuzii. Ea a sustinut ca autoritatile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste din Turcia, care ar avea acelasi nume de familie si ar fi nascuta in acelasi oras. Politistii romani, care i-au verificat si amprentele, resping ipoteza.

Curtea de Apel Craiova urmeaza sa decida daca jurnalista BILGIN ZULFYIE va fi extradata in Turcia.

Sursa foto: captura video