O MIE DE MEDICAMENTE IEFTINE au disparut din FARMACII. Afla motivul

O mie de MEDICAMENTE IEFTINE au disparut din farmacii in ultimele saptamani, de cand PRETURILE TRATAMENTELOR AU SCAZUT, in medie, cu 20%. Cel putin asa sustin producatorii de medicamente. Iar acesta este doar primul val, ameninta ei. Motivul: ies in pierdere, precizeaza Realitatea.

IEFTINIREA MEDICAMENTELOR, intrata in vigoare acum aproape doua luni, i-a bucurat initial pe bolnavi. Acestia insa au constatat ca nu mai gasesc in farmacii TRATAMENTELE PRESCRISE.

Producatorii au anuntat inca dinainte de 1 iulie ca VOR RETRAGE TRATAMENTELE IEFTINE destinate romanilor diagnosticati cu boli cardiovasculare, neurologice sau de ficat pentru ca NU MAI E RENTABIL SA LE VANDA in tara noastra. Acum, vin si cu alte amenintari. Vor sa renunte si la unele tratamente inovatoare pentru ca Executivul le cere sa scada preturile inca o data. In aceasta dimineata, au organizat si o dezbatere publica pe aceasta tema, dar ministrul Sanatatii a lipsit motivat, era in Tulcea la un team building cu premierul si ceilalti colegi din Cabinet.

CITESTE SI: BANICIOIU: DE LA 1 IULIE, ROMANIA TRECE LA CELE MAI MICI PRETURI LA MEDICAMENTE DIN EUROPA

In prezent, potrivit unei directive europene, PRETURILE MEDICAMENTELOR din Romania sunt mai mici sau egale cu cele din 12 tari, printre care Italia, Bulgaria sau Ungaria. Pe de alta parte, preturile pastilelor de la noi influenteaza si tarifele la care se vand tratamentele din noua tari europene, printre care Polonia, Germania si Austria.