O nava a pazei de coasta ucrainene a EXPLODAT in MAREA AZOV

O nava a pazei de coasta ucrainene a explodat duminica dupa-amiaza in Marea Azov, cei sapte membri ai echipajului fiind raniti ori dati disparuti, transmit agentiile EFE si Reuters.

Potrivit autoritatilor ucrainene, explozia s-a produs la ora locala 14:20, in timp ce ambarcatiunea se afla la circa patru kilometri de coasta orasului Mariupol, una dintre localitatile strategice intens disputate de armata ucraineana si separatistii prorusi.

Nu se cunosc cauzele exploziei, dar Ministerul ucrainean de Interne a avansat ipoteza coliziunii cu un dispozitiv exploziv, ce ar putea fi o mina sau o torpila. Mai multe nave ale pazei de coasta ucrainene au fost trimise in zona pentru a investiga ce s-a intamplat, nefiind clar nici daca vedeta s-a scufundat sau a fost doar avariata.

In paralel, a fost demarata o operatiune de salvare. Potrivit agentiei EFE, sase membri ai echipajului sunt raniti, iar cel de-al saptelea, comandantul, este dat disparut, in timp ce agentia Reuters relateaza ca doi sunt raniti si situatia celorlalti este necunoscuta.

Sursa foto www.5secunde.ro