O NOUA AMANARE in procesul in care membri ai FAMILIEI ANGHEL sunt judecati pentru SANTAJAREA lui MIRCEA BASESCU

DRAMA in viata lui BERCEA MONDIAL. Mama sa A MURIT la miezul noptii la Spitalul Floreasca

Procesul in care cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecati la Tribunalul Constanta pentru SANTAJAREA lui MIRCEA BASESCU s-a amanat din nou, marti, dupa ce noul avocat al lui Florin Anghel si al Fanicai Anghel a cerut termen pentru a pregati apararea.

La Tribunalul Constanta a avut loc marti, un nou termen in dosarul in care membrii familiei Anghel, respectiv Izaura Anghel, Marius Constantin, Florin Anghel, Fanica Anghel si Grinica Ion Anghel, sunt judecati pentru SANTAJAREA lui MIRCEA BASESCU.

La acest termen au fost prezenti doar Marius Constantin, Florin Anghel si Fanica Anghel, ceilalti doi membri ai familiei lipsind.

Avocatul Dan Manolache a spus in fata instantei ca Izaura Anghel nu a putut ajunge la Constanta deoarece este internata in spitalul din Slatina incepand din 2 ianuarie impreuna cu cei doi copii ai sai, iar Grinica nu a avut cu ce sa ajunga la proces, el fiind adus de fiecare data de catre sora sa. Manolache i-a reprezentat la acest termen pe Izaura Anghel, Marius Constantin si Grinica Ion Anghel, iar in timpul sedintei el a informat instanta ca incepand din data de 6 ianuarie ii reprezinta si pe Florin si Fanica Anghel.

Citeste si: MIRCEA BASESCU cere DAUNE URIASE de la familia lui BERCEA MONDIAL

Cei doi cerusera la termenul precedent ca sa aiba posibilitatea sa-si angajeze un aparator, renuntand atunci la serviciile avocatului Pavel Abraham. Acum ei sunt reprezentanti de catre Daniel Manolache, care face parte din aceeasi casa de avocatura ca si Pavel Abraham.

Manolache a cerut un nou termen pentru a-si pregati apararea, el precizand ca toti clientii sai doresc sa dea declaratii in fata instantei, dar nu cu acest prilej.

Procurorul DNA a cerut respingerea acestei solicitari pentru ca avocatul ales de catre Florin si Fanica Anghel face parte din aceeasi casa de avocatura care ii reprezentase si pana acum si ar fi putut cunoaste dosarul cauzei.

In cele din urma, instanta a acordat un nou termen de judecata pe data de 27 ianuarie, pentru ca avocatul sa-si pregateasca apararea.

La termenul precedent, MIRCEA BASESCU a cerut sa se constituie parte civila in acest proces, solicitand daune morale de un milion de euro.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constanteni, in 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui MIRCEA BASESCU, fratele presedintelui TRAIAN BASESCU, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa.

Citeste si: Instanta mentine ARESTUL PREVENTIV pentru BERCEA MONDIAL si pe cel la domiciliu pentru Izaura

In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa ii dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, in 29 mai, 2014 cei trei au primit 10.000 de euro de la MIRCEA BASESCU, fiind prinsi in flagrant de catre procurorii anticoruptie.

Doua zile mai tarziu, in 31 mai 2014, Florin Anghel i-a telefonat lui MIRCEA BASESCU, din Penitenciarul Colibasi, unde executa o pedeapsa intr-un alt dosar, si i-a cerut sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj, astfel incat Marius Constantin sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta. Fiul lui BERCEA MONDIAL a amenintat ca, in caz contrar, va dezvalui, prin intermediul presei, inregistrari care sa sustina implicarea acestuia in savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Tot la Tribunalul Constanta se judeca si dosarul in care MIRCEA BASESCU si Marian Capatana au fost trimisi in judecata, in 14 iulie, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui BERCEA MONDIAL.

Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis BERCEA MONDIAL, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza. Ulterior, pentru ca BERCEA MONDIAL nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Anchetatorii sustin ca din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, MIRCEA BASESCU ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor.

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca MIRCEA BASESCU, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.