O noua ancheta privind MOARTEA disidentului Gheorghe Ursu

ANDREI URSU, american de origine romana, fiul disidentului anticomunist GHEORGHE URSU, si-a incheiat GREVA FOAMEI miercuri, dupa 17 zile, atunci cand guvernul, dupa ani de amanari si pasivitate, a decis sa deschida o NOUA ANCHETA cu privire la moartea tatalui sau in urma batailor primite in inchisoare in perioada comunista, acum trei decenii, relateaza New York Times.

“Este o mare probabilitate ca viitoarea etapa sa dureze foarte mult. Este o noua lupta'”, a spus ANDREI URSU (56 de ani), care a ‘sarbatorit’ incheierea GREVEI FOAMEI mancand o banana.

Citeste si: TRIBUNALUL MILITAR BUCURESTI: GHEORGHE URSU NU A FOST UN DISIDENT POLITIC

Cu doua zile in urma, ALEXANDRU VISINESCU (89 de ani), fostul comandant al inchisorii de la Ramnicu Sarat, a ramas tacut atunci cand vaduva altui fost detinut a povestit judecatorilor, plangand, cum sotul ei ajunsese sa cantareasca mai putin de 35 de kilograme la iesirea din inchisoare.

Procesul lui VISINESCU, primul intentat contra unui oficial guvernamental din perioada comunista in aproape un sfert de secol, este de asteptat sa dureze doi ani.

ANDREI URSU, care s-a mutat impreuna cu mama sa la Chicago in 1986, a revenit deseori in Romania dupa 1989 pentru a cere instantelor si politicienilor sa se faca dreptate. El a facut GREVA FOAMEI si in 2000, protest pe care l-a incheiat la finalizarea anchetei referitoare la doi membri ai Militiei care au fost condamnati pentru crima in 2003.

Citeste si: CONSTANTIN ISTRATE, AL PATRULEA TORTIONAR PENTRU CARE IICCMER CERE URMARIRE PENALA

Insa ANDREI URSU a continuat sa ceara pedepsirea lui Pirvulescu. Ultima greva a foamei a fost inceputa, dupa cum spune el, atunci cand a adunat o gramada de dovezi, dar a continuat sa se confrunte cu reticenta oficialilor romani, noteaza Agerpres.

Sursa foto: ringincentrulvechi.ro