O noua CASA DE TIP FAMILIAL pentru copiii cu DIZABILITATI, inaugurata in Sectorul 6. GALERIE FOTO

Cea de-a doua CASA DE TIP FAMILIAL destinata minorilor cu DIZABILITATI din Sectorul 6 a fost inaugurata miercuri, prin parteneriatul dintre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 si Fundatia Hope and Homes for Children Romania, a anuntat Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, la evenimentul care a avut loc in incinta noii structuri de protectie sociala, situata in Aleea Istru nr. 6, au participat reprezentanti ai adminstratiei publice locale a Sectorului 6, ai Fundatiei HHC Romania, dar si personalitati care activeaza in domeniul social.

Citeste si: CASA DE TIP FAMILIAL, pentru copiii din Centrul “Sfantul Andrei”

Momentul a marcat inchiderea ultimului centru de tip rezidential de pe raza Sectorului 6 si reorientarea spre servicii sociale alternative, de tip familial, pentru toate categoriile de copii defavorizati, o practica incurajata la nivel european.

Cu un numar total de 12 locuri, casa sociala preia copiii cu dizabilitati care au beneficiat de servicii sociale in cadrul Centrului “Sfantul Andrei”, o institutie de tip vechi, care a fost desfiintata.

Citeste si: SERVICII SOCIALE MODERNE pentru copiii prescolari si familiile acestora, in Sectorul 6

Procesul de inchidere a Centrului pentru Copii cu Dizabilitati “Sfantul Andrei” a presupus implementarea unui program de prevenire a separarii copilului de familie care sa preintampine  intrarea unor noi copii in institutie, dar si reintegrarea familiala a unui mare numar de copii si tineri aflati in servicii de protectie alternative, ceea ce a permis crearea unor locuri libere pentru cei care urmau sa paraseasca Centrul “Sfantul Andrei”.

”Ameliorarea situatiei persoanelor cu handicap constituie o prioritate pentru administratia Sectorului 6. O categorie aparte o reprezinta copiii cu dizabilitati, care au sanse mari de a se recupera, de a se dezvolta si de a se descurca singuri in viata daca beneficiaza de sprijin profesionist si un mediu social cat mai apropiat de cel familial. Avem nevoie de efortul intregii comunitati pentru atingerea acestui deziderat, iar parteneriatul cu HHC Romania este un model de buna practica in acest domeniu”, a declarat Rares Manescu, primarul Sectorului 6, cu ocazia evenimentului.

Prima  CASA  DE  TIP  FAMILIAL, tot cu 12 locuri, prevazuta in cadrul parteneriatului, a fost inaugurata in data de 15 aprilie a acestui an, eveniment la care a participat si ambasadorul special al HHC Romania, violonistul Alexandru Tomescu.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6