O nouă ”combinație” marca Gabriel Mutu, făcută de Primăria Sectorului 6

O nouă ”combinație” marca Gabriel Mutu a fost făcută de Primăria Sectorului 6 prin intermediul Administrației Școlilor. În perioada 22-24 iunie 2020, instituția condusă de edilul PSD a încheiat 45 de contracte în valoare totală de 1,6 milioane de ei prin achiziție directă, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Firma beneficiară este ”Kardinale Luxury Furniture”, toate contractele vizând achiziția de mobilier pentru laboratoarele (fizică, biologie, chimie și IT) din școlile Sectorului 6. Cele 45 de contracte încheiate între cele două părți sunt cuprinse între 5.000 și 46.986 de lei și o valoare totală de 1.662.793 de lei.

Dacă Primăria Sectorului 6 avea nevoie de mai multe obiecte de mobilier destinat școlilor din sector, normal ar fi fost să organizeze o licitație și să încheie un contract-cadru sau un contract mai mare. În schimb, instituția s-a folosit de o practică des întâlnită în administrația locală pentru a evita licitația. Astfel, contractul mare a fost ”spart” în câteva zeci de contracte mai mici care se înscriu în plafonul pentru achiziții directe.

Licitațiile durează mai mult, însă avantajul acestor proceduri este că sunt mai transparente, participă mai mulți operatori economici, sunt mai vizibile, și fiindcă se iau mai multe produse, nu la bucată, se obține un preț mai bun în majoritatea cazurilor.

Potrivit datelor de pe Confidas, platforma online de verificare a firmelor, citată de hotnews.ro, societatea Kardinale Luxury Furniture a fost înființată în 2010 și îl are acționar pe Traian Ispasiu, dezvoltatorul lanțului de cafenele Caffe Tabiet.

Sursa foto: facebook